nieuws

Doe mee met de AMT Pitstop Challenge!

Werkplaats & Onderhoud 1851

Doe mee met de AMT Pitstop Challenge!
Hoe snel kun jij een pitstop maken met je collega's? AMT daagt je uit!

In iets meer dan twee seconden krijgt de Formule 1-auto van Max Verstappen een vers setje banden. Daardoor geïnspireerd organiseert AMT in aanloop kennisevenement AMT Live de ludieke wedstrijd: AMT Pitstop Challenge. Doe jij mee? De redactie daagt je uit, want jíj bent de professional.

Beeld je in: een leeg TT Circuit Assen, met een geweldig klinkende én rijdende 510 pk sterke Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio in AMT-rood. Volop regen, een setje extra wielen met nieuwe banden en het nodige gereedschap. De Alfa Romeo raast over het circuit en suist de pitstraat in, waar de AMT-redactie al klaar staat. Tijd voor een Pitstop!

De stopwatch begint te lopen en de hoge hakken van kersverse AMT-redacteur Annemiek van de Heg worden ingewisseld voor werkschoenen. De kruissleutel wordt gepakt, een krik wordt onder de Giulia geschoven. Rechts wordt gewisseld, en dan links. Vier wielen met verse banden, we kunnen verder! De burn-out bij het verlaten van de pitstraat laat weinig aan de verbeelding over. En de tijd? 3 minuten en 10 seconden. Snel? Traag? Wij zijn de eersten, dus nu is het aan jou en je collega’s om onze tijd te verbeteren.

Hoe doe je mee?

Regen, maar ook erg leuk om te doen, het maken van een video. En nog een keer, en nog een keer…

Het AMT-team maakte gebruik van een camerateam, maar de pitstop-video van jou en je collega’s hoeft niet van professionele kwaliteit te zijn. Filmen met een smartphone is genoeg. De tijd is niet van doorslaggevend belang, maar het moet natuurlijk wel net als in de Formule 1: zo snel mogelijk. De ingestuurde video’s worden – naast de tijd – vooral gewaardeerd op originaliteit. Laat je fantasie samen met je collega’s dus lekker de vrije loop! Check wel even de spelregels.

Wat kun je winnen?

Elke deelnemer (minimaal vier) in jouw video krijgt van ons een halfjaarabonnement op AMT. Dit abonnement stopt automatisch. Maar er is meer: Het winnende team wint toegangskaarten voor het WK Superbikes op TT Circuit Assen, verreden in april 2018.
En heb je eenmaal goed geoefend, dan zien we je graag terug op AMT Live. Er zijn daar diverse prijzen te winnen, tot aan toegangskaarten voor de Formule 1-race op Spa-Francorchamps in 2018!

Hoe stuur ik mijn video in?

Volg je AMT al op Facebook? Upload dan je video naar onze Facebookpagina met de hashtag #AMTLive en #Pitstopchallenge. Wij delen je video op onze Facebook-pagina en amt.nl. Uploaden op je eigen (bedrijfs)Facebook-pagina kan ook, tag dan AMTAutotechniek. Insturen kan tot 10 november.

Insturen per e-mail

Volg je ons nog niet? Of heb je geen Facebook? Je kan de video ook per e-mail insturen naar amt@vakmedianet.nl o.v.v. AMT Pitstop Challenge. Let op: hele grote bestanden kun je het best insturen via WeTransfer. Deze dienst is gratis te gebruiken.

De spelregels

De Pitstop Challenge bestaat uit de volgende onderdelen die terug moeten komen in de video:
– De auto komt aanrijden/rijdt de werkplaats in;
– De auto wordt op de brug geplaatst of op krikken gezet;
– Het team, bestaande uit minimaal vier personen, wisselt vier wielen;
– De wielen moeten met minimaal vier bouten per wiel gemonteerd zitten;
– Handmatig of met behulp van luchtsleutels wisselen is toegestaan;
– Wielbouten op het (juiste) aanhaalmoment vastzetten;
– De auto rijdt weer weg/de werkplaats uit.

Film de Pitstop liefst in één geheel, hierdoor is ook duidelijk hoeveel tijd het kostte. De video bewerken mag uiteraard. Daag tot slot collega-autobedrijven uit om ook mee te doen door ze te ‘taggen’ in de Facebook-plaatsing.

Niet vergeten

Bezoek vooral de actiepagina www.amt.nl/pitstopchallenge even. Daar kun je ook de namen van je collega’s opgeven voor het ontvangen van het AMT-abonnement.

De AMT-redactie daagt je uit! Kun jij de Pitstop beter / sneller / ludieker?
V.l.n.r.: Jasper de Knegt (webbredacteur), Annemiek van de Heg (redacteur), Erwin den Hoed (adj. hoofdredacteur) en Tom Polman (hoofdredacteur)

Reageer op dit artikel