nieuws

Bardahl verbetert B2 Oil Treatment tegen olieverbruik

Werkplaats & Onderhoud 1294

Bardahl verbetert B2 Oil Treatment tegen olieverbruik

Bardahl heeft zijn B2 Oil Treatment additief verbeterd. Deze olietoevoeging is ontwikkeld om het olieverbruik te verminderen. Volgens Bardahl zorgt B2 voor een krachtige smeerfilm die bestand is tegen hoge drukken en temperaturen.

Bardahl B2 Oil Treatment vermindert, zo zegt Bardahl, slijtage en wrijving in de motor. Dit moet dan weer olieverbruik tegengaan.

Betere afdichting vermindert olieverbruik

Het additief is een combinatie van een viscositeitsverbeteraar en een antislijtagemiddel. De viscositeitsverbeteraar geeft de motorolie meer ‘body’. Daardoor vormt het een betere afdichting tussen zuiger en cilinderwand, aldus Bardahl. ‘Zo wordt blow-by voorkomen, ook de uitlaatrook verdwijnt deels of geheel.’

Additief zorgt voor smeerfilm

Niet alleen dat, ook de compressie wordt hersteld volgens Bardahl, waardoor de motor weer meer vermogen levert. De antislijtagedelen in het additief zorgen voor een smeerfilm. Die zorgt voor minder wrijving en minder slijtage.

Bardahl B2 kan worden toegevoegd aan elk type motorolie: mineraal, semisynthetisch en volsynthetisch. Het is geschikt voor alle motoren.

Reageer op dit artikel