nieuws

Autec-VLT toont equipment voor flexibele truckwerkplaats op Transport Compleet

Werkplaats & Onderhoud 762

Autec-VLT toont equipment voor flexibele truckwerkplaats op Transport Compleet

Op 5, 6 en 7 september vind de Transport Compleet Gorinchem 2017 plaats. Hier staat alles voor de transportsector centraal. Ook equipmentleverancier Autec-VLT is aanwezig en laat equipment zien om maximaal rendement en flexibilliteit uit een truckwerkplaats te halen. Wat is er te zien?

Autec-VLT: “Een werkplaats die voorzien is van de juiste routing en mix aan equipment vergroot de up-time van truck èn trailer en het rendement van de truckwerkplaats. Aandachtspunten zijn flexibiliteit en diversiteit met mobiele hefkolommen om direct te schakelen op een wisselend aanbod van trucks en trailers en een goed uitgeruste put met een snelle, efficiënte en betrouwbare remmentestbank”.

Heffen tot 68 ton met draadloze mobiele hefkolommen

“De mobiele hefkolommen zijn door hun flexibele toepassingsmogelijkheden de absolute trend van dit moment in automotive equipment. Flexibel en kosten efficiënt in gebruik, eenvoudige bediening, duurzaam en snel leverbaar zijn de sleutelwoorden voor het succes van alle mobiele hefkolommen”, aldus Autec-VLT. “Dankzij de stabiele draadloze verbinding, industriële accu’s en verstelbaar vorkenbord zijn onze mobiele hefkolommen zeer flexibel in te zetten.”

Mobiel heffen van trailers

Met de traverse en de king-pin support is het mogelijk om snel, eenvoudig en op een betrouwbare en veilige manier trailers te heffen. Deze accessoires zijn tevens geschikt voor moderne, lage megatrailers. Dankzij de king-pin support kan het hoogteverschil in opname overbrugd worden, zodat de maximale hefhoogte van de hefkolommen benut kan worden. Het is ook mogelijk om hoogteverschil in de kolommen voor en achter de trailer te programmeren, wat automatisch onthouden en bewaakt wordt door de stabiele synchronisatie. Voor de gebruiker levert dit eindeloos veel mogelijkheden en voordelen in tijdwinst, efficiency en kosten reductie.

Meer bewegingsvrijheid

De pantograaf (half) schaarhefbrug is een uniek product in Nederland. Een pantograaf  (half)schaarhefbrug combineert de voordelen van een kolommen rijbaanhefbrug met een rijbaanschaarhefbrug, waarbij 3 keer meer bewegingsvrijheid wordt geboden;

  1. Geen obstakels onder de rijbanen
  2. Geen kolommen op iedere hoek
  3. Geen dwarsverbindingen

De pantograaf (half)schaarhefbruggen zijn leverbaar met hefvermogens van 8, 20, 25, 35, 40 en 55 ton en met verschillende rijbaanlengtes van 6 tot 14,5 meter voor types vanaf 20 ton. De (half)schaarhefbrug met een hefvermogen van 8 ton is leverbaar met een rijbaanlengte tot 7 meter. De schaarhefbruggen zijn te verkrijgen in een inbouw en opbouw variant en in een single en twin opstelling voor truck en trailer combinaties.

Daarnaast kunnen de hefbruggen ook uitgevoerd worden met een hefbrugkrik, dankzij de standaard krikrails. Deze heavy-duty hefbrugkriks zijn leverbaar met hefvermogens van 4000 kg t/m 20000 kg. Tevens voldoen de ASHDX pantograaf (half)schaarhefbruggen aan de laatste regelgeving en RDW eisen. Ze zijn dus ook geschikt om gebruikt te worden als APK hefbrug.

Supersnelle putkriks

Autec-VLT levert ook hydraulische putkriks. Hierbij kan gekozen worden tussen hangende- of vloer verrijdbare modellen in verschillende tonnages. Standaard zijn de Autec-VLT putkriks voorzien van snel hef- en sneldaalfunctie.  Recent is het assortiment uitgebreid met een Super Snel variant waarbij de werksnelheid desgewenst gemaximaliseerd kan worden. Tijdens de beurs Transport Compleet kunnen de bezoekers uitgebreid kennis maken met de voordelen die de Super Snel variant te bieden heeft.

Compacte remmentestbank

“Een complete remmentest voor een 3-assig voertuig voer je met een remmentestbank met geïntegreerd asliftsysteem in maximaal 7 tot 8 minuten uit”, zegt Autec-VLT. “De innovatieve compacte LKW remmentestbank meet snel en nauwkeurig en past veelal in bestaande uitsparingen in de werkplaatsvloer. De compacte remmentestbank is geschikt voor bestaande VLT14003T2 en VLT14007T2 uitsparingen, maar ook – onder andere – voor bestaande SH-8 (remmentestbank met Windows XP aansturing) en IW7 uitsparingen. Uiteraard geldt ook op deze nieuwe series standaard 10 jaar/50.000 beremmingen garantie op rollen/rolbekleding.”

Meten is weten

Meten en het analyseren van testgegevens is tegenwoordig steeds meer een dagtaak voor veel technici. Het bewaren van al die gegevens komt ook steeds meer voor. VLT Brake Data, verkrijgbaar in stand alone versies en in netwerk versies, ontzorgt de technici bij het leveren van de gewenste data.

Wil je weten over deze innovaties en de beursaanbieding, bezoek Autec-VLT tijdens Transport Compleet in Gorinchem op standnummer:128.

Reageer op dit artikel