nieuws

FOCWA komt met Standaard voor uitdeuken zonder spuiten

Werkplaats & Onderhoud 1349

FOCWA komt met Standaard voor uitdeuken zonder spuiten
Met de snelle ‘uitdeuken zonder spuiten’ techniek wordt bijvoorbeeld hagelschade snel verholpen.

De Focwa Standaard komt beschikbaar voor de specialisatie ‘uitdeuken zonder spuiten’. Focwa-leden die hierin zijn hierin gespecialiseerd kunnen zich tot 1 mei 2018 vrijblijvend certificeren. Vanaf die datum is het hebben van dit keurmerk verplicht voor deze gespecialiseerde bedrijven die lid zijn van Focwa.

De specialisatie uitdeuken zonder spuiten is een uitbreiding van de zogeheten Focwa Standaard. Met die Standaard kunnen, zo zegt Focwa, “gecertificeerde schadeherstellers bewijzen dat ze beschikken over de vereiste kennis en kunde om de auto van nu en die van de toekomst te herstellen. Consumenten die hun voertuig bij een gecertificeerd Focwa-lid laten herstellen, zijn gegarandeerd van ‘veiligheid door vakmanschap’.”

30 Focwa-leden gespecialiseerd in uitdeuken zonder spuiten

Zo’n 30 Focwa-leden zijn gespecialiseerd in uitdeuken zonder spuiten. Vanaf 1 mei 2018 is de certificatie verplicht. Er is een inlooptijd waarin bedrijven kunnen kennismaken met de eisen voor de Standaard. Voor deze bedrijven is er een ‘self assessment tool’ ontwikkeld. “Hiermee kunnen ze zich eenvoudig voorbereiden op de audits. Die zullen worden uitgevoerd door een onafhankelijke certificerende instantie (Kiwa, Dekra of SGS). Door middel van deze online vragenlijst komen de punten naar voren die nog aanpassing behoeven voordat de audit wordt gedaan”, zegt Focwa.

Naast de audit moet er ook een toets worden afgelegd door de bedrijven. Deze toets zal vanaf oktober via het VOC ter beschikking worden gesteld.

‘Herstel van de toekomst’

Femke Teeling, directeur Focwa: “Met de uitbreiding van de Focwa Standaard laten we zien dat we het menen en kwaliteit en veiligheid voorop stellen in onze branche. Het behalen van dit keurmerk is geen doel op zich. Het is een middel om samen met onze leden te werken aan het herstel van de toekomst. Uit de gesprekken die we voerden met onze leden en stakeholders voelden we de behoefte om de Standaard uit te breiden met de specialisatie ‘uitdeuken zonder spuiten’.”

Focwa komt in de komende periode ook met keurmerken voor de spotrepair en autoruitherstel.

Reageer op dit artikel