nieuws

DiagnosES levert Revive nu ook voor benzinemotoren

Werkplaats & Onderhoud 575

DiagnosES levert Revive nu ook voor benzinemotoren

DiagnosES levert de motorreiniger Revive nu ook speciaal voor benzinemotoren. Een behandeling met Revive, zo zegt DiagnosES, minimaliseert roet- en koolaanslag op de achterzijde van de inlaatkleppen van direct ingespoten benzinemotoren. De reiniger is preventief bij elke onderhoudsbeurt te gebruiken.

Revive Turbo Cleaner is, aldus DiagnosES, “een veilige, op water gebaseerde, niet giftige, niet bijtende en niet brandbare vloeistof. Het wordt in het inlaatsysteem van het voertuig gespoten terwijl de motor loopt. Als de vloeistof door de motor circuleert, hecht het aan olie- en koolafzettingen en breekt een oppervlaktelaag weg”.

Revive speciaal voor benzinemotoren

Tot nu was Revive er louter voor dieselmotoren. DiagnosES kreeg als importeur steeds vaker de vraag van garagisten of ze het ook voor benzinemotoren konden gebruiken. “Op zich was dat best mogelijk. Maar omdat het specifiek ontwikkeld was voor een dieselmotor, is er nu een speciale versie voor de direct ingespoten benzinemotoren. Denk daarbij aan onder meer de TSI, TSFI, HPi, THP en GDi”, zegt DiagnosES.

Revive moet vervuiling van de inlaatkleppen, met alle gevolgen van dien, voorkomen en verhelpen. Het goedje reinigt het inlaattraject zonder demonteren, al met al een klus van nog geen 10 minuten. Daarna moet er nog wel een stevige rit gemaakt worden van zo’n 20 minuten.

Reageer op dit artikel