nieuws

AMT Diagnose Boot Camp: Van moderne dieseltechnieken tot LIN-bus analyse

Werkplaats & Onderhoud 1318

AMT Diagnose Boot Camp: Van moderne dieseltechnieken tot LIN-bus analyse
Volgende week vrijdag is het zover. De vijfde editie van AMT Diagnose Boot Camp. De workshops zijn rond, de funactiviteit is geregeld en we hebben er zin in!

Volgende week vrijdag start de vijfde editie van AMT Diagnose Boot Camp. Op een nieuwe locatie, met een nieuw programma en weer tien leerzame workshops. Van moderne dieseltechniek en LIN-analyse, tot de échte oorzaak van een storing vinden. Hoe ziet het programma er uit?

Bij AMT houden we van verandering en innoveren. Na twee succesvolle edities in de Achterhoek en twee AMT Diagnose Boot Camp edities bij The Autosport Company in Waalwijk strijken we dit jaar neer bij Automotive Campus te Helmond. Een mooie inspirerende omgeving waar we gebruik maken van de werkplaatsruimten van Summa College en ruimten van de Automotive Campus.

Hieronder maken we de inhoud van de tien workshops bekend. Handig om je alvast voor te bereiden als je bent ingeschreven. Niet ingeschreven maar wel geïnteresseerd? Helaas zitten we vol, maar in het najaar kun je je natuurlijk al weer inschrijven voor AMT Diagnose Boot Camp in 2018.

De partners van AMT Diagnose Boot Camp 2017.

Wat ga je leren?

Het belangrijkste van AMT Diagnose Boot Camp? Je gaat naar huis met veel nieuwe kennis, opgedane diagnose-ervaringen en een mooi certificaat. Ook dit jaar hebben we geprobeerd AMT Diagnose Boot Camp weer wat beter te maken. De workshops duren 45 minuten en ook de tussentijdse toets is er weer. Het geeft een spannend spelelement aan Boot camp. Wel is er iets meer ruimte gereserveerd voor het wisselen tussen de workshops. De kern blijft, de workshops zijn leerzaam maar je gaat natuurlijk ook zelf aan de slag!

Het programma

Nieuw is ook dat AMT Diagnose Boot Camp niet op donderdagavond start, maar op vrijdagochtend. Een veel gehoorde klacht was dat op de donderdagavond alleen in het teken staat van gezelligheid en elkaar leren kennen. Die vervalt dus. Anderzijds is de slaaplocatie nu geen oud en sfeervol klooster meer, maar een heus hotel. Niet meer met vier personen of meer op een kamer, maar een tweepersoonskamer om goed uit te rusten voor twee intensieve dagen.

Details van het programma en tijden vind je op www.amtbootcamp.nl of op deze pagina.

Tien keer leren!

Dan door naar het belangrijkste. De tien workshops worden gegeven door de partners van AMT Diagnose Boot Camp.  Hieronder vind je de tien workshops met een korte omschrijving. Natuurlijk verklappen we niet teveel, maar deze onderwerpen komen dit jaar terug.

WORKSHOP 1 : HP5 Denso-inspuitsystemen
Het moderne HP5 Denso-inspuitsysteem maakt gebruik van injectoren met geïntegreerde drukmeting. Hoe stel je daar diagnose aan? Sergoyne laat het je niet alleen zien, je moet ook zelf een storing oplossen met je team.

WORKSHOP 2 : Scope-metingen 
Ook dit jaar is Pico-trainer Steve Smith weer vanuit de UK aanwezig. Hij leert je namens AA-Equipment met diverse tools diagnosestellen. Van cilinder- en inlaatlektest tot een brandstofflow-meting. Laatstgenoemde is nu nog in ontwikkeling als prototype, maar als Boot Camp-deelnemer kun je er als eerste mee aan de slag!

WORKSHOP 3 : Dieselinjectiesysteem van Delphi
Delphi focust zijn workshop als diagnose- en onderdelenfabrikant op de automatische aanpassing van de veelgebruikte Delphi-injectiesystemen. Hoe werkt het? En welke diagnose moet er gesteld worden?

WORKSHOP 4 : Uitsluiting oorzaak en gevolg
Is die module de oorzaak of een gevolg van het werkelijke probleem? GMTO leert je met moderne meettechnieken zo snel én efficiënt mogelijk oorzaak en gevolg uit te sluiten. Opvallend, de trainer is Martijn de Bruijn, vorig jaar nog een van de winnaars van AMT Diagnose Boot Camp.

WORKSHOP 5 : LIN-bus analyse
De klant klaagt over een niet goed werkende regensensor. Wat is er aan de hand? Innovam-trainer Hans Jansen vertelt je alles over de werking, de interpretatie van digitale en hexadecimale getallen, en wat doet een programmeur en tester hiermee? Je kijkt met een LIN-analyzer naar de verschillende datastromen en achterhaalt zo de oorzaak van de storing.

WORKSHOP 6 : Euro 6 commonrail
Niet alleen in autotechniek wordt veel geïnnoveerd, bij vrachtwagens lopen ze misschien wel voor. Bij Volvo Trucks is veel kennis aanwezig over Euro-6 commonrail dieseltechniek en in deze workshop leer je daar meer over.

WORKSHOP 7 : ECU-diagnose
Is die ECU echt stuk? Of is er meer aan de hand? Hoe kun je uitsluiten waar de storing veroorzaakt wordt? Twee specialisten van ACtronics helpen je met nog beter diagnose stellen.

WORKSHOP 8 : Bluetooth-connectie problemen
Moderne auto’s geven moderne problemen. Waarom connect een smartphone niet met het bluetooth-systeem? De klant snapt er niets van. Jij wel? Je duikt met Summa de connectiviteit in. Welke protocollen zijn er? Hoe help je de klant goed?

WORKSHOP 9 : Moderne voertuig elektronica
De aansturing van een lamp gaat lang niet altijd meer via een plus en min-draad. In deze workshop kijk je met Anton van der Linden naar de datastromen voor bijvoorbeeld de elektrische aansturing van elektronische componenten zoals verlichting of comfortsystemen.

WORKSHOP 10 : Automobiliteit 2020
Op de Automotive Campus in Helmond werken vele innovatieve bedrijven aan de toekomst van autotechniek en mobiliteit. Wat kun je verwachten de komende tien jaar? Jan Wouters spart met je over de veranderingen van connectiviteit tot autonoom rijden. Wat zijn de gevolgen voor equipment, werkplaats en type klant?

Meer dan alleen workshops

Het evenement is al jaren meer dan alleen workshops. Het draait om ervaringen uitwisselen, elkaar beter leren kennen en vooral veel gezelligheid. En daar hoort ook weer een mooie funactiviteit, veel en goed eten en drinken, en als het mee zit ook weer mooi weer. Wie vorig jaar op AMT Diagnose Boot Camp was herinnert zich ongetwijfeld nog wel het fantastische zomerweer tijdens de funactiviteit bij Experience Island.

Vorig jaar maakten we menig deelnemer blij met opnieuw een autogerelateerde funactiviteit. Wat we dit jaar gaan doen? Dat blijft geheim tot vrijdagavond.

Niet ingeschreven voor Boot Camp, maar wil je het wel volgen? Vanuit de redactie plaatsen we zo nu en dan sfeerfoto’s op onze Facebook-pagina. En natuurlijk kun je een foto- en videoverslag verwachten in AMT augustus.

Nog even genieten van vorig jaar? Check de videoterugblik hieronder:

Reageer op dit artikel