nieuws

Vervuilde turbo? Revive maakt demontage overbodig

Werkplaats & Onderhoud 1319

Vervuilde turbo? Revive maakt demontage overbodig
Revive Turbo Cleaner omsluit opeengehoopte afzettingen en breekt de oppervlaktelaag weg.

Turboproblemen kunnen door vervuiling veroorzaakt worden. “Vooral Scania’s V8 is gevoelig voor vervuilde turbo’s”, zegt Erik Streurman van DiagnosES. Hij biedt een oplossing aan die de vervuiling snel en eenvoudig aanpakt.

Revive Turbo Cleaner is een reinigingsvloeistof op waterbasis. Je spuit de vloeistof in het inlaatsysteem terwijl de motor loopt. “Truckmotoren hebben een grotere luchtverplaatsing dan personenautomotoren. Ook draaien ze lagere toerentallen. Op de Revive-website staat een calculator waarmee je de hoeveelheid flacons en de reinigingstoerentallen bepaalt”, zegt Streurman.

Afhankelijk van de cilinderinhoud, het maximale toerental en het aantal turbo’s geeft de website advies. Revive Turbo Cleaner voorkomt stilstand, want het is preventief te gebruiken. Maar ook bij trucks die al problemen hebben, blijk het een prima middel. John Taylor, een chauffeur uit Canada, was na de behandeling verlost van 15 (!) foutcodes en roetfilterproblemen.

Reageer op dit artikel