nieuws

Schaeffler komt met LuK RepSet SmarTAC voor bussen en trucks

Werkplaats & Onderhoud 536

Schaeffler komt met LuK RepSet SmarTAC voor bussen en trucks

De LuK RepSet SmarTAC-reparatieoplossing van Schaeffler maakt repareren van de koppeling van bussen en vrachtwagens makkelijker en verlengt de levensduur ervan met zo’n 50%, zegt Schaeffler. De LuK RepSet SmarTAC bestaat uit een koppelingsplaat, een koppelingsdrukplaat en een traditioneel koppelingsdruklager.

Schaeffler biedt zijn LuK RepSet SmarTAC als oplossing voor de automotive aftermarket aan om koppelingen van bussen en vrachtwagens te repareren.

Systeem van Schaeffler stelt na naar behoefte

De LuK RepSet SmarTAC bestaat uit een koppelingsplaat, een koppelingsdrukplaat en een traditioneel koppelingsdruklager. ‘TAC’ staat voor Travel Adjusted Clutch wat beweginggestuurde, zelfnastellende koppeling betekent. De geleidelijke slijtage van het frictiemateriaal in de koppelingsplaat activeert automatisch het nastelmechanisme. In tegenstelling tot krachtgestuurde zelfnastellende producten van concurrenten, zal het TAC-systeem nastellen naar behoefte, in mechanisch beperkte stappen, zegt Schaeffler.

“Het nastellen gebeurt met de nauwkeurigheid van een Zwitsers uurwerk, in stappen van 2/1000ste millimeter. Het bewegingsgestuurde nastelmechanisme werkt vrijwel voortdurend. De TAC corrigeert een slijtage van 0,2 millimeter van de koppelingsvoering automatisch na elke 100 bedieningen van de koppeling”, aldus de fabrikant.

LuK HD 30 PLUS-koppelingsvoering gaat 50% langer mee

De reparatieset bevat de LuK HD 30 PLUS-koppelingsvoering die door de nieuwste generatie in frictiemateriaal. Die is 6 mm dik en moet tot 50% langer meegaan dan conventionele systemen. Het is volgen Schaeffler extreem duurzaam, scheurbestendig en heeft een hoge thermische weerstand. Het zorgt daarmee voor voor een betere krachtoverbrenging, minder koppelingsgeluiden en meer schakelcomfort. De LuK HD 30 PLUS-voeringen zijn beschikbaar in alle gangbare diameters en voldoen bovendien aan de strengste milieu-eisen.

Nieuwe  6-veers torsiedemper

De LuK RepSet SmarTAC-koppelingsplaat heeft een nieuwe 6-veers torsiedemper op. Hiermee schakelt de koppeling comfortabeler en zonder koppelingsgeluiden. In een statische vergelijkingstest houdt de demper meer dan 10 miljoen lastwisselingen vol. Vergelijkbare producten van concurrenten laten het volgens Schaeffler afweten bij minder dan 2 miljoen lastwisselingen. Ook ondersteunt deze torsiedemper het rijden bij extreem lage toerentallen.

 

Reageer op dit artikel