nieuws

Leren over moderne technieken en efficiënt diagnosestellen

Werkplaats & Onderhoud 1213

Leren over moderne technieken en efficiënt diagnosestellen
Hoe stel je snel en efficiënt diagnose? En hoe werken moderne injectiesystemen? Leer het tijdens AMT Diagnose Boot Camp op 23 en 24 juni!

Het nieuwe HP5 Denso-inspuitsysteem gebruikt injectoren met geïntegreerde drukmeting. Hoe stel je daar diagnose aan? Welke diagnosetools zijn er om een cilinder- en inlaatlektest uit te voeren? Hoe sluit je eigenlijk zo snel én efficiënt mogelijk oorzaak en gevolg uit bij een storing? Antwoord op deze vragen krijg je van diverse diagnosespecialisten.

Het is aftellen geblazen want over een kleine twee maanden start de vijfde editie van AMT Diagnose Boot Camp. Op 23 en 24 juni zijn we te gast op de nieuwe locatie, de Automotive Campus te Helmond. Een inspirerende locatie waar vele high-tech bedrijven zich verzameld hebben om zich met autotechnische ontwikkelingen bezig te houden. Ideaal om opnieuw een mooie en leerzame editie van het succesvolle AMT Diagnose Boot Camp te organiseren.

Bij Automotive Campus hebben we de beschikking over vele praktische ruimten waaronder de werkplaats en theorielokalen van Summa College en opleider Innovam. Dat betekent geprepareerde auto’s én moderne gereedschappen. Overnachten doen we dit jaar in hotel Golden Tulip West-Ende. Geen kampeerboerderij of klooster, maar wat meer luxe dit jaar dus. Een goede nachtrust is tenslotte ook belangrijk na het volgen van intensieve workshops.

Leer van de specialisten

De opzet van AMT Diagnose Boot Camp is niet veel anders dan de voorgaande vier edities. Als deelnemer wordt je in een groep ingedeeld en zo vorm je een team van acht personen. Gedurende het Boot Camp volg je diverse workshops gegeven door specialisten uit de branche. Het is zeker niet alleen luisteren, je moet ook zelf aan de slag!

Zo zag de workshop van GMTO er vorig jaar uit. Zelf diagnosestellen aan moderne injectiesystemen

Op dit moment zijn de partners van AMT Diagnose Boot Camp: Sergoyne Diagnostics, AA-Equipment, Delphi, GMTO, Summa College, ACtronics, Innovam en onze kennispartner AL Autodiagnose. Er wordt hard gewerkt aan de workshops met uiteenlopende onderwerpen. Halverwege mei houden we de eerste try-out en beoordelen we vanuit AMT samen met de partners ieders workshop. Ook dit jaar willen we weer een hoge kwaliteit workshops op AMT Diagnose Boot Camp waarborgen. Maar wat zijn die onderwerpen dan?

Leren over moderne systemen

Een aantal hebben we inmiddels bekend. Zo leer je van Sergoyne Diagnostics mee rover de nieuwe moderne HP5 Denso-inspuitsystemen. Dit systeem gebruikt injectoren met geïntegreerde drukmeting. Hoe stel je daar diagnose aan?

Ook dit jaar komt weer een technische trainer van Pico vanuit de UK over om je namens AA-Equipment te leren diagnosestellen met diverse tools. Van cilinder- en inlaatlektest tot een brandstofflow-meting. Laatstgenoemde is nog in ontwikkeling als prototype, maar als Boot Camp-deelnemer kun je er als eerste mee aan de slag.

Delphi focust zijn workshop als diagnose- en onderdelenfabrikant op de automatische aanpassing van de veelgebruikte Delphi-injectiesystemen. Hoe werkt het? En welke diagnose moet er gesteld worden?

De alombekende (diagnose)opleider GMTO is natuurlijk ook weer van de partij als partner en focust de workshop op het onderscheid maken in de diagnose van oorzaak en gevolg. Dat is steeds lastiger bij de moderne auto. Hoe pak je met moderne meettechnieken het uitsluiten van oorzaak en gevolg van een storing zo snel én efficiënt mogelijk aan?

De andere partners werken momenteel nog hard aan de inhoud van de workshop. Zeker is dat je ook in die workshops meer leert over diagnosestellen aan complexe systemen of veel in de praktijk voorkomende problemen. Zo geeft Summa College je inzicht in Bluetooth-connectieproblemen door met je de wereld van protocollen in te duiken.

Ben jij er bij?

Het gaat hard met de inschrijvingen. Op dit moment hebben nog plek voor een kleine tien deelnemers. Ben je al ingeschreven? Vergeet dan niet je aan te melden bij de besloten Facebook-groep ‘AMT Diagnose Boot Camp’. Twijfel je nog over het inschrijven? Bekijk het programma van de twee dagen. Ook de impressievideo van vorig jaar hieronder geeft je een goed beeld van het leerzame maar zeker ook gezellige AMT Diagnose Boot Camp. Inschrijven? Dat doe je via deze pagina. Deelname kost € 550,- (excl. BTW) en hiervoor krijg je compleet verzorgde dagen inclusief eten, drinken en een overnachting.

Reageer op dit artikel