nieuws

Champion 0W20 motorolie krijgt OEM-goedkeuring van VW Groep

Werkplaats & Onderhoud 1098

Champion 0W20 motorolie krijgt OEM-goedkeuring van VW Groep

De VW Groep heeft de Champion OEM SPECIFIC 0W20 LL FE-motorolie officieel goedgekeurd voor de Audi- en VW-motoren. Het gaat om de 2.0 TFSI (140 kW) en de 3.0 TDI CR (160kW) motoren die vanaf 2015 zijn ontwikkeld en waarvan de smeermiddelen moeten voldoen aan de VW-specificaties 508 00 of 509 00.

De OEM SPECIFIC 0W20 LL FE-motorolie is ontwikkeld met het oog op het verlengen van de levensduur van de motor en een optimale efficiëntie van de emissiesystemen. Daarnaast draagt de zeer lage viscositeit bij aan een brandstofbesparing van meer dan 4%, zegt Champion.

Champion-olie voldoet aan alle eisen van VW en Audi

Nicolas Verellen, algemeen directer van Wolf Oil Corporation, producent van Champion: “Moderne automotoren zijn kleiner en zuiniger, maar bieden meer vermogen. Daardoor worden ze zwaarder belast, wat een optimale smering vereist. Met deze productlijn bieden we alle autobedrijven die VW- en Audi-motoren onderhouden een uitstekende oplossing, die voldoet aan alle eisen van VW en Audi. De olie is speciaal ontwikkeld om juist onder zware omstandigheden de beste prestaties te leveren. De eigenschappen zorgen voor een maximaal viscositeitsbehoud, optimale output en prestaties en minder slijtage.”

Reageer op dit artikel