nieuws

Bosch EFB-technologie voor trucks

Werkplaats & Onderhoud 671

Bosch EFB-technologie voor trucks
De Bosch TE-accu’s hebben een grote cyclusbestendigheid en daardoor ideaal voor stadsverkeer en lange afstandstrucks die veel comfortfuncties gebruiken.

Veelvuldig starten en stoppen in combinatie met verschillende comfortfuncties zorgen voor een hoog energieverbruik. De TE-batterijen van Bosch zijn bestand tegen veelvuldig op- en ontladen en daardoor ook geschikt voor lange afstandstrucks, die zijn immers van veel comfortfuncties voorzien.

De Bosch TE-batterij met EFB-technologie (Enhance Flooded Battery) is ontworpen voor het leveren van een hoog startvermogen. Daarnaast biedt de batterij een betrouwebare voeding voor een groot aantal comfortfuncties, zelfs onder de zwaarste omstandigheden.

Bij de EFB-technologie is de positieve plaat met een polyester-scrim gecoat. Daardoor hecht het actieve materiaal beter en is de schok- en cyclusbestendigheid groter in vergelijking met een standaard batterij.

Onderhoudsvrije batterij

De TE-batterij voldoet ruimschoots aan de V3-schokbestendigheidsnorm en is volledig onderhoudsvrij. Verder beschikt de EFB-batterij over een geïntegreerde vlamterugslagbeveiliging en kan hij veilig in de cabine worden ingebouwd.

Reageer op dit artikel