nieuws

APK op de schop, deel je ervaringen en scoor een Snap-on terugslagloze hamer

Werkplaats & Onderhoud 8453

APK op de schop, deel je ervaringen en scoor een Snap-on terugslagloze hamer
Lever je een waardevolle bijdrage aan het Thema APK in AMT 5? Dan ontvang je de Snap-on terugslagloze hamer met zachte en harde kop.

Begin deze maand veranderde het toezicht op de APK. En volgend jaar volgen nog meer veranderingen in de APK-regelgeving. Vanaf mei 2018 moet de keurmeester visueel controleren of het roetfilter aanwezig is. Wat vind je van de wijzigingen? Zijn de regels te handhaven? En hoe zou jij het doen?

De afmeldcodes zijn per 1 april verdwenen, de keuringsaspectenlijst is er voor in de plaats gekomen. En het cusumsysteem is onder handen genomen: kleine missers wegen minder zwaar terwijl missers die veel invloed hebben op de verkeersveiligheid of het milieu zwaarder worden aangerekend. Nu wordt niet alleen de keuringsinstantie beoordeeld, maar ook de keurmeester. Dus even een auto voor een collega afmelden, is dat nog wel zo verstandig?

Roetfilter aanwezig?

Andere veranderingen worden volgend jaar van kracht. Werkt het TPMS? En is het roetfilter wel aanwezig? Hoe controleer je dat? “Met een visuele controle”, zegt staatssecretaris Sharon Dijksma. Hoe betrouwbaar is zo’n controle? AMT is benieuwd naar jouw mening en ervaringen.

Wat moet je doen? Beantwoord onderstaande APK-vragen. De 25 meest waardevolle inzendingen belonen we met een terugslagloze hamer van Snap-on t.w.v. 40 euro! Wil je anoniem in het artikel blijven, geef dat dan aan in het formulier.

De vragen


Reageer op dit artikel