nieuws

Ontwikkelingen in de trucktechniek, deel je ervaring en scoor een Snap-on-ratel!

Werkplaats & Onderhoud 4268

Ontwikkelingen in de trucktechniek, deel je ervaring en scoor een Snap-on-ratel!
Hoe ziet de truck van de toekomst er uit? Deel je ervaringen met AMT!

Stilstand kost geld, dus proberen truckfabrikanten dat zoveel mogelijk te voorkomen. Door trucks op afstand uit te lezen kan de werkplaats tijdig ingrijpen. En dankzij verschillende veiligheidssystemen voorkomt de truck ongevallen. AMT is benieuwd naar jouw ervaring met moderne trucktechniek. Deel je ervaring en scoor een Snap-on ratel!

Uitlezen op afstand kan  al jaren bij trucks. Wat is de status van de remmen? Hoe hoog is het oliepeil en klopt de bandenspanning? Is er een afwijking of een foutcode, dan geeft het systeem een melding, waardoor je de transporteur kunt benaderen om een werkplaatsbezoek in te plannen.

Een andere ontwikkeling is de toename van veiligheidssystemen. Autonomous Emergency Braking (AEB) grijpt in als de chauffeur niet tijdig remt en het Lane Departure Warning System (LDWS) waarschuwt de chauffeur als hij onbedoeld zijn rijstrook verlaat. Truckfabrikanten gaan nog een stap verder en voeren proeven uit met trucks die in een platoon rijden. Daardoor kan de wegcapaciteit efficiënter gebruikt worden en neemt de kans op ongevallen door menselijke fouten af.

Aardgas, elektrisch of waterstof

Natuurlijk zijn er ook ontwikkelingen in de aandrijflijn. Het verbruik en de uitstoot moeten omlaag. Er zijn al grote stappen gemaakt, maar een emissieloze truck, kan dat? Een volledig elektrische truck met een flinke actieradius moet zoveel batterijen meenemen dat er nauwelijks capaciteit overblijft voor het goederenvervoer. Daarom kijken fabrikanten ook naar alternatieven: CNG, LNG, hybride en waterstof. Ondertussen wordt de batterijtechniek doorontwikkeld, dus wie weet wat de toekomst gaat brengen.

De 20 meest waardevolle inzendingen ontvangen een 80-tands 3/8″-ratel van Snap-on!

AMT is benieuwd naar jouw ervaringen met de ontwikkelingen in de trucktechniek. Deze maand mogen we Snap-on-ratels (80 tands, 3/8″) t.w.v. 69 euro weggeven. Wat moet je doen? Beantwoord onderstaande vragen zo uitgebreid mogelijk. De 20 meest waardevolle inzendingen belonen we met deze ratel van topkwaliteit.

De vragen


Reageer op dit artikel