nieuws

Delphi introduceert kopervrije remblokken

Werkplaats & Onderhoud 668

Delphi introduceert kopervrije remblokken

Delphi Product & Service Solutions komt met nieuwe OE-kwaliteit kopervrije remblokken. De nieuwe formules bieden volgens Delphi een betere weerstand tegen fading tijdens het remmen en slijten minder snel. Het assortiment kopervrije remblokken van Delphi dekt 95% van het Europese en Aziatische wagenpark.

Delphi komt met de kopervrije remblokken negen jaar voor de wetgeving die in 2025 van kracht wordt en die er op gericht is het aandeel kopermaterialen terug te brengen tot 0,5%.

Nieuwe wrijvingsformules en 30% minder slijtage

“Koper wordt over het algemeen gebruikt om de prestaties tijdens het remmen te verbeteren en kan niet eenvoudig vervangen worden. Daarom moet het gehele wrijvingsmateriaal opnieuw ontworpen worden,” zegt Chad Smith, vice-president van Delphi. “We hebben nieuwe kopervrije wrijvingsformules samengesteld die een stabielere wrijvingscoëfficiënt hebben onder uiteenlopende omstandigheden. Dit helpt bij het versterken van het vertrouwen dat de bestuurder heeft in de remprestaties van het voertuig. Verder hebben we in sommige
gevallen de slijtage van de remblokken met meer dan 30% kunnen reduceren.”

Delphi komt met kopervrije remblokken

De remblokken zonder koper (links) zijn goed bestand tegen fading en gaan tot 30% langer mee, zegt Delphi.

Groeimogelijkheden voor garages

Het nieuwe assortiment kopervrije remblokken biedt zakelijke groeimogelijkheden voor distributeurs, garages en tussenhandelaren omdat het gaat om een OE-kwaliteit assortiment milieuvriendelijke remproducten, zegt Smith.

“Bij Delphi moeten onze remblokken niet alleen voldoen aan OE-kwaliteit op het gebied van prestaties en geluidsproductie, maar ook voor wat betreft de inhoud van de verpakking”, aldus Smith. “Hierdoor weten onze klanten dat Delphi-remblokken dezelfde hoge kwaliteit hebben als de remblokken van de voertuigfabrikant.”

Met meer dan 20 wrijvingsformules en een drager die van OE-kwaliteit is en die bij alle remblokken van het assortiment gebruikt wordt, leveren de kopervrije remblokken van Delphi uitstekende prestaties op het gebied van geluidsproductie en warmteafvoer, zegt de fabrikant.

Geld verdienen met vervangen van remblokken

“Geld verdienen met het vervangen van remblokken betekent een snelle montage volgens OE-normen,” zegt Smith. “Als de klant terugkomt met piepende remmen, gaat alle winst, en meer, verloren. De afschuiningen, de shims en de groeven van Delphi-remblokken voldoen aan de originele specificaties van de voertuigfabrikant, waardoor elke klus in één keer goed kan worden uitgevoerd.”

Reageer op dit artikel