nieuws

Band vervangen? Controleer het onderstel

Werkplaats & Onderhoud 1062

Band vervangen? Controleer het onderstel
Toolspecial levert twee verschillende Canvik-veerspanners.

Bij de bandenservice kijk je niet alleen naar de toestand van de banden. Hoe zijn de stuur- en fuseekogels er aan toe? En de schokdempers? Is een onderdeel aan vervanging toe, dan biedt het juiste gereedschap de helpende hand.

Het Zweedse merk Wallmek heeft zich toegespitst op gereedschappen voor het de- en monteren van (compacte)wiellagers, fuseekogels, schokbrekers, draagarmen en veren, zowel voor personenauto’s als voor bedrijfsauto’s en trucks. “De gereedschappen zijn vanuit de werkplaats ontwikkeld. Wallmek kijkt hoe de autotechnicus met zo min mogelijk demontage van andere componenten toch de klus kan klaren. De meeste zaken kunnen onder de auto plaatsvinden waardoor je hoop tijd bespaart”, zegt Arnold Vennink van Snap-on, leverancier van de gereedschappen.

In de video’s toont de fabrikant hoe het gereedschap werkt

Kogels, draagarmen en veren

Ook Toolspecial heeft een aantal praktische gereedschappen voor het onderstel in het assortiment. Menno van der Lubbe van Fource somt ze op: “De stuurkogeltrekker van FIX helpt je door op een eenvoudige en efficiënte manier de stuurkogel te demonteren. De Kukko kogelgewichttrekker is geschikt voor het uitdrukken van stuur- en fuseekogels. Hij is voorzien van een hevelpunt, zodat er meer kracht kan worden gezet. Afhankelijk van de maat biedt Kukko diverse stuur- en fuseekogel trekkers. Verder is de Laser draagarmhefboom onmisbaar gereedschap voor het de- en monteren van draagarmen. Hij is in 6 standen in te stellen voor brede toepasbaarheid. Het gereedschap is compact op te bergen door tweedelige hefboomstang. Tot slot leveren we twee Canvik-veerspanners. De eerste is instelbaar van 80-145 mm en 145-195 mm (max 2250 kg) en de tweede is instelbaar van 80-145 mm en 145-195 mm (max 1500 kg). Ze zijn geschikt voor het opspannen van de veer bij het vervangen van de schokdempers bij McPherson veerpoten.”

Reageer op dit artikel