nieuws

Bardahl herintroduceert B1 anti-motorslijtage

Werkplaats & Onderhoud 936

Bardahl herintroduceert B1 anti-motorslijtage

Bardahl brengt B1 anti-motorslijtage terug. Dit additief is een mix van anti-slijtage, anti-wrijving en anti-oxidantmiddelen. B1 olie-additief moet helpen motorprestaties te behouden en de levensduur van motoren te verlengen.

Bardahl B1 anti-motorslijtage olietoevoeging “verbetert de smering van lagers, nokkenas en zuigers en verlengt de levensduur van de motor. Deze olietoevoeging voorkomt kleverige kleppen, ringen en zuigers. Motoren starten makkelijker, werken efficiënter en motorprestaties blijven in stand. Dit draagt bij aan lagere onderhoudskosten”, claimt Bardahl.

Slijtage door te dunne smeerfilm

Dunne motoroliën als 0W30 en 0W20 zijn veelal ontwikkeld om bij te dragen aan een laag brandstofverbruik. “Het nadeel van deze motoroliën is de (zeer) dunne smeerfilm. Motoronderdelen worden bij een koude start blootgesteld aan extra wrijving en slijtage. B1 zorgt voor een beschermende smeerfilm in de motor en draagt bij aan een vermindering van slijtage van motoronderdelen, zonder dat dit de viscositeit beïnvloedt”, zegt de maker van het additief.

Een tweede voordeel van toevoeging van B1 zou het verhogen van het zinkgehalte zijn. “Als olie een (te) laag zinkgehalte heeft, is ons additief uitstekend geschikt om het zinkpercentage te verhogen. Het zinkgehalte is meer dan 1250 PPM”, zegt Bardahl.

Het additief is volgens de fabrikant geschikt voor alle motoroliën en motoren met een roetfilter.

Reageer op dit artikel