nieuws

Facom accubooster start elke auto zonder opladen

Werkplaats & Onderhoud 1209

Facom accubooster start elke auto zonder opladen
De Booster van Facom slaat de restenergien in een accu op en geeft die in een keer af, voldoende om een motor te starten.

Facom levert de Booster Infinimax Technology, een accubooster die je nooit hoeft op te laden en altijd klaar is voor gebruik.

De Booster Infinimax Technology van Facom is ontworpen om elk type motor te starten en hoeft niet opgeladen te worden. Daardoor kan de booster continu gebruikt worden in een garage, werkplaats of meegenomen worden in een voertuig.

Condensatoren

De booster haalt zijn energie uit de ‘verborgen’ energie in een accu. “Zelfs wanneer een accu leeg is, bevat hij energie, maar is niet in staat voldoende startstroom te leveren om een motor te starten. De condensatoren van de Infinimax laden in maximaal 20 seconden op en slaan de energie op, die zij in één ontlading afgeven, voldoende om de motor te starten. Wanneer het voertuig eenmaal gestart is, laadt de Booster Infinimax onmiddellijk weer op, dankzij de door de dynamo afgegeven stroom”, zegt Annabelle Pauwels van Facom.
De booster gaat tot 1 miljoen cycli lang mee en kan met elke accu van 12V gebruikt worden bij temperaturen van  -20°C tot +50°C. Hij is geschikt voor onder meer auto’s, motorfietsen, landbouwmachines en commerciële voertuigen. De booster weegt 4,7 kg en is met zijn compacte afmetingen gemakkelijk op te bergen en te hanteren.

Facom levert de Booster Infinimax Technology, een accubooster die je nooit hoeft op te laden en altijd klaar is voor gebruik.

De booster is compact en licht, handig voor in de werkplaats of in de (service)auto.

Reageer op dit artikel