nieuws

Compacte LKW-remmentestbank met lift van Autec-VLT

Werkplaats & Onderhoud 817

De VLT remmentestbanken voor bedrijfswagens en trailers, waar tenminste vier van de tien APK-stations mee werken in Nederland, en ongeveer 50% van alle APK I in Nederland mee wordt gekeurd, bieden hoge bedrijfszekerheid, met minimale uitval in de werkplaats.

Compacte LKW-remmentestbank met lift van Autec-VLT
Voor de nieuw ontwikkelde binnenbakken die bij de compacte remmentestbank wordt geleverd zijn geen bouwkundige aanpassingen noodzakelijk.

 

Autec-VLT, als distributeur van VLT remmentestbanken, meldt dat Van Leeuwen Test Systems een nieuwe compacte remmentestbank met lift heeft ontwikkeldEen groot voordeel van de compacte behuizing is dat de testbank gemakkelijk en kostenbesparend geïnstalleerd kan worden. De toegepaste componenten zijn van de bekende en bewezen hoge kwaliteit.. Zo ook de reeds meer dan 10 jaar toegepaste, volledig geïntegreerde hydraulische aslift met mechanische gelijkloopinrichting. Dit systeem garandeert rechtstandig en parallel heffen van beide rollensets gedurende de levensduur van de remmenstbank. Een systeem uit één geheel, middels één aansturing en de af-fabriek oplossing.

Geen bouwkundige aanpassingen

Het voordeel van de compacte remmentestbank is dat deze geschikt is voor bestaande VLT14003T2 en VLT14007T2 uitsparingen in de werkplaatsvloer, maar ook voor bestaande SH-8 (remmentestbank met Windows XP aansturing) en IW7 uitsparingen. De betreffende banken zijn tussen de 15 – 30 jaar oud en worden, vanuit efficiency-oogpunt, veelal vervangen door een VLT remmentestbank met volledig geïntegreerde aslift.  Dankzij de nieuw ontwikkelde binnenbakken die bij de compact remmentestbank wordt geleverd, worden kosten bespaard die normaliter noodzakelijk zijn voor bouwkundige aanpassingen van conventionele remmentestbanksparingen.

De VLT truck remmentestbank is voorzien van een volledig geïntegreerd asliftsysteem, dat meer en meer de standaard wordt in de APK I remmentestprocedure. Vooral de tijdsbesparing (een complete remmentest in maximaal 7 tot 8 minuten voor een 3-assig voertuig en het grote bedieningsgemak richting de APK-keurmeester) creëert een onderscheidend vermogen in de markt.

Bediening via tablet

tekst

De tablet communiceert draadloos met de remmentestbankcontroller.

Tevens biedt Autec-VLT uiteraard meerdere configuraties van de truckremmentestbanken met betrekking tot de uitlezing en bediening, om aan de klantwensen en specifieke inrichtingseisen te voldoen. Een standaard opstelling met (digitaal) analoge uitlezing van de remkrachten en bediening via radiografische afstandsbediening is bekend bij de APK-keurmeesters. Optimale afleesbaarheid en grote duurzaamheid is hier van belang. Daar kan een console met 22 inch TFT-scherm (tweede uitlezing) en plek voor printer en toetsenbord aan toegevoegd worden. Ook is er keuze uit een scala van TFT / LCD schermen, mocht hier de voorkeur voor zijn. Daarnaast is er tevens de mogelijkheid waarbij de APK keurmeester gebruik kan maken van de VLT Toughpad voor bediening en uitlezing van de remmentestbank.
Deze industriële tablet is mee te nemen in de bedrijfswagen en communiceert draadloos met de remmentestbankcontroller. Zoals de naam aangeeft is deze Toughpad degelijk uitgevoerd voor langdurig gebruik in de werkplaats.

25 jaar levensduur

Het is mogelijk een service-overeenkomst af te sluiten voor 10 jaar garantie (ook op de rollen) op de testbank. Mede hierdoor biedt Autec-VLT de laagste Total Cost of Ownership. De gemiddelde levensduur van een VLT remmentestbank is tot wel 25 jaar. Het advies van Autec-VLT luidt dan ook: “kies voor bewezen techniek en voorkom ellende door niet ‘de proeftuin’ van je leverancier te worden. Immers, kwaliteit kopen kost geld, geen kwaliteit kopen kost kapitalen!”

Reageer op dit artikel