nieuws

Autotechnicus van de Toekomst: Wie zijn de acht weekwinnaars?

Werkplaats & Onderhoud 947

De eerste ronde Autotechnicus van de Toekomst zit erop. Uit 423 deelnemers aan de online kennistest kwamen acht weekwinnaars, en de acht halve finalisten zijn deze week bekend. Wil je je toch nog laten uitdagen door de praktische autotechnische uit de kennistest? Dat kan, hij staat nog online, maar je doet niet meer mee voor de prijzen…

Autotechnicus van de Toekomst: Wie zijn de acht weekwinnaars?
Na een paar dagen is steeds de accu leeg, waar zit de stille verbruiker? De kennistest staat nog online. Je kunt jezelf nog testen. Maar je doet niet meer mee voor de prijzen. Er zijn acht weekwinnaars en deze week worden de halvefinalisten bekend gemaakt.

Een storing aan de spiegelverwarming, wat is de oorzaak? Na een paar dagen is steeds de accu leeg, waar zit de stille verbruiker? Bekijk de datalijst, wat is een aannemelijke waarde voor …? Het zijn dit soort vragen waar de 423 deelnemers de antwoorden op moesten vinden in de eerste ronde van de Autotechnicus van de Toekomst. In razende vaart ook nog, want ook de tijd speelt een rol.

Acht weekwinnaars

Dat leverde iedere week twee MBO-studenten Autotechniek op niveau 2, 3 of 4 op met de hoogste scores. Samen dus acht weekwinnaars. Dat levert ze een eendaagse training naar keuze bij Automotive Academy op. En een felicitatie op deze plaats.

Van harte: Arthur Boven, Dominique van Stiphout, Umut Kaplan, Joey Pijnenburg, Mike Verstegen, Jesse Sassen, Bob van Driesche en Roy Tebarts!

Diagnosestellen in de praktijk: beeld van de halve finale Autotechnicus van de Toekomst 2015.

Diagnosestellen in de praktijk: beeld van de halve finale Autotechnicus van de Toekomst 2015.

Hoe nu verder?

De acht deelnemers met de hoogste score plaatsen zich voor de halve finale. Let op: dat zijn niet automatisch de acht weekwinnaars. Wie het dan wel zijn? Dat wordt deze week officieel bekend gemaakt. De halvefinalisten strijden op zaterdag 5 november in een reeks praktijkopdrachten in de examenwerkplaats van Innovam om een plaats in de finale. Dat wordt een spektakelstuk onder leiding presentator Rob Kamphues op AMT Live op 16 november.

Zo ziet het eruit in de finale op AMT Live: razendsnel diagnosestellen, terwijl een duizendkoppig publiek je op de vingers kijkt.

Zo ziet het eruit in de finale op AMT Live: razendsnel diagnosestellen, terwijl een duizendkoppig publiek je op de vingers kijkt.

Flitsfinale

Hoe die finale eruitziet? Vier praktische opdrachten, die samen maar 14 minuten in beslag nemen. Het komt dus aan op kennis en vaardigheid, maar ook snelheid en de de rust bewaren. Een impressie van de finale van vorig jaar zie je hier. En hier lees je wat de titel de winnaar van toen Tyronne van Genechten gebracht heeft.

Ten slotte

Ook belangrijk: behalve individuele prijzen is er ook een opleidingsprijs. De opleiding met de beste resultaten wint de scholenprijs: een dag achter de schermen bij Bas Koeten Racing.

 

Reageer op dit artikel