nieuws

Levenslang ATF longlife bestaat niet

Werkplaats & Onderhoud 2280

Levenslang ATF longlife bestaat niet
De vernieuwde Launch CAT-501S ATF vervangt alle oude ATF; er blijft geen druppel achter.

Bij aankoop van een nieuwe auto’s kiezen kopers steeds vaker voor auto’s met een automatische transmissie. Het marktaandeel van automaten stijgt en dat is ook voor de werkplaats van belang. AA Equipment/Launch Tech Benelux brengt een spoelautomaat, omdat levenslang ATF longlife niet bestaat.

ATF olie verouderd na verloop van tijd, de smeercapaciteit vermindert sterk door de wisselende belasting van de transmissie, ATF olie bevat slijpsel afkomstig van de transmissie zelf en zorgt daardoor voor een verminderde koeling. Ook een automatische transmissie gevuld met ATF longlife olie heeft dus onderhoud nodig.

Launch spoelmachine

Autofabrikanten zien de noodzaak van preventief onderhoud en adviseren om de auto tussen de 60.000 en 120.000 kilometers bij een autobedrijf in onderhoud te geven. Door spoeling wordt de automaat ontdaan van alle verontreinigingen, van oude ATF olie en voorzien van schone ATF olie. Launch maakt zo’n spoelmachine: de vernieuwde CAT-501S ATF.

Er blijft geen oude ATF achter CAT-501S

Met de Launch CAT-501S ATF spoelmachine is het mogelijk om de automaat volledig inwendig te spoelen en in één proces alle oude ATF olie te vervangen voor nieuwe olie. Er gaat weinig ATF olie verloren tijdens het wisselen. De CAT-501S is menugestuurd en is eenvoudig te bedienen. De CAT-501S is voorzien van een printer om alle stappen vast te leggen op papier.

Nog geen drie mille

Op het display van de spoelmachine bevinden zich twee drukmeters voor oude en nieuwe ATF oliecircuit, meetbuizen met achtergrondverlichting, een printer en een toetsenbord. De spoelmachine heeft twee opslagtanks die gemonteerd zitten op separate weegschalen. Met een apart pompcircuit zijn ze snel leeg te pompen. De Launch CAT-501S wordt geleverd met een stofhoes en universele adapterset. Als optie is ook een auto‑ of transmissie specifieke adapterset leverbaar. AA‑Equipment/Launch Tech Benelux levert de Launch CAT-501S inclusief universele adapterset voor 2.950,00 euro.

Reageer op dit artikel