nieuws

Klaar voor de toekomst: Aircoservicestation CO2

Werkplaats & Onderhoud 668

Als koudemiddel van de toekomst R 744 belast het natuurlijk voorkomende kooldioxide (CO2) het milieu duizendmaal minder dan het momenteel nog steeds gebruikelijke koudemiddel R 134a. Daarnaast heeft het een geweldig koelvermogen, is het niet brandbaar en is het wereldwijd goedkoop verkrijgbaar.

Klaar voor de toekomst: Aircoservicestation CO2

Toonaangevende autofabrikanten zullen zeer binnenkort de eerste auto’s met CO2-airco in het straatbeeld introduceren. Als trendsetter en innovatiepartner voor milieuvriendelijk en rendabel airco-onderhoud presenteert Waeco zijn eerste ASC-servicestation voor CO2 tijdens de Automechanika in Frankfurt. Het nieuwe servicestation beschikt over een keur aan bijzondere voorzieningen.

7 inch breedbeeldmonitor

De ASC 7400 G is bijvoorbeeld het eerste aircoservicestation van Waeco dat is uitgerust met een 7 inch breedbeeldmonitor in plaats van een normaal display. Op het touchscreen wordt alle systeeminformatie in een oogopslag getoond en alle gegevens kunnen gemakkelijk met de vingertoppen worden ingevoerd.

Daarnaast is het station voorzien van USB-, LAN- en CAN-bus-interfaces voor gemakkelijke aansluiting op de werkplaatssoftware, een op afstand bedienbare onderhoudsfunctie, een optionele wifi-module en software-updates via USB. Als het station wordt verbonden met internet, kunnen de functies ook direct worden overgenomen van Waeco. Het is ook mogelijk reserveonderdelen direct online te bestellen.

Omgevingslucht wordt gecontroleerd

Een belangrijke veiligheidsvoorziening van de Waeco ASC 7400 G is dat het station automatisch de omgevingslucht in de werkplaats controleert. Als de gemeten waarden maximaal 2 procent van de normale in te ademen lucht afwijken, wordt het aircoservicestation automatisch uitgeschakeld. Daarnaast controleert het servicestation gedurende het hele proces op betrouwbare wijze de drukverhoudingen in het apparaat en de airco om potentiële gevaren uit te sluiten.

Reageer op dit artikel