nieuws

Arnott krijgt TÜV-certificaat

Werkplaats & Onderhoud 854

Arnott krijgt TÜV-certificaat

Met het TÜV Rheinland Product Safety and Quality-certificaat voor luchtvering wil Arnott laten zien dat ze producten leveren van hoge kwaliteit.

“In de laatste twee jaar hebben we goed geluisterd naar onze klanten. Deze klanten wilde graag een kwaliteitscheck of een certificaat zien. We gingen gelijk voor het hoogste doel een TÜV-certificaat“, zegt Arnott.

Met het certificaat laat Arnott zien dat klanten een veilig product kopen, dat onderzocht is door een onafhankelijke partij. In de afgelopen maanden is de fabriek van Arnott door een uitgebreide TÜV-keuring gegaan om te bevestigen dat het bedrijf voldoet aan de internationale verkeersregels met betrekking tot kwaliteit. Ook het productieproces is hierop gekeurd.

“We zijn trots om te kunnen aankondigen dat we een certificaat hebben gekregen voor luchtvering en veerpoten van auto’s en luchtvering voor motorfietsen”, zegt Arnott.

Stap voor stap: luchtvering vervangen

Luchtvering is populair. Steeds meer personen- en bestelauto’s (< 3.500 kg) beschikken over zo’n veersysteem. Door ouderdom en slijtage moeten de luchtbalgen na gemiddeld zes tot tien jaar vervangen worden. Wie te lang doorrijdt met versleten luchtbalgen loopt het risico dat de compressor kapot gaat. In dat geval moeten de balgen én de compressor vervangen worden. Arnott en AMT laten zien hoe je de luchtvering vervangt en geeft prakische tips.

Reageer op dit artikel