nieuws

Universele Y-kabels voor alle stekkers

Werkplaats & Onderhoud 1777

Universele Y-kabels voor alle stekkers
De set bevat 12 verschillende maten pennen, zowel rond als plat.

Gebruik jij ook meetnaalden die je in een kabel of stekker prikt als je een signaal wilt meten? Een nadeel daarvan is dat je beschadigingen kunt veroorzaken. Je kunt Y-kabels met een stekker gebruiken, maar dan moet je wel de juiste stekkers bij de hand hebben. AA-Equipment biedt een alternatief aan.

Back pinning probes oftewel meetnaalden gebruik je in combinatie met een multimeter of scope om signalen uit te lezen. Doordat je in de kabel prikt, ontstaan er beschadigingen. Die kunnen voor problemen zorgen als er vocht of vervuiling de kabel binnendringt. De probes in de stekker prikken is vaak geen alternatief. “Moderne stekkers zijn helemaal dichtgeseald. Daar kom je niet doorheen”, zegt Ben van de Kerkhof van AA-Equipment.

Geen schade aan stekkers meer

IMG_2810

Wil je niet in de stekker of kabel prikken en heb je geen Y-kabel met de juiste stekker? Geen probleem, dan maak je je eigen Y-kabel.

Een alternatief voor de back pinning probes zijn verlengkabels met parallelle aftakking, ook wel Y-kabels genoemd. Die plaats je tussen bijvoorbeeld een sensor of computer en de kabelboom. AA-Equipment levert Y-kabels met verschillende stekkers. Handig, want je sluit ze eenvoudig aan en veroorzaakt geen schade. Een groot nadeel is echter dat er duizenden verschillende stekkers zijn. “En je zult altijd zien dat je een vergelijkbare stekker hebt die net iets anders is en dus niet past”, zegt Van de Kerkhof.

Dat probleem is nu verleden tijd. Vanaf eind juni biedt AA-Equipment een set universele Y-kabels aan. De set bestaat uit zes keer vijf ronde pennen van verschillende maten, en zes keer zeven platte pennen, ook in verschillende formaten. Die pennen sluit je in de bestaande stekkeraansluitingen aan en zo creëer je een aftakking om te kunnen meten. Beschadigde stekkers en kabels behoren daarmee tot het verleden. De set is leverbaar voor € 249,50.

Reageer op dit artikel