nieuws

VW-groep kiest voor Dometic

Werkplaats & Onderhoud 978

VW-groep kiest voor Dometic

De grootste Europese autofabrikant Volkswagen Group heeft de Waeco AirCon Service Centers van Dometic gehomologeerd voor alle Volkswagen Groep automerken en modellen met het nieuwe koudemiddel R1234yf. De Belgische Volkswagen Groep importeurs D’Ieteren Auto in België en Luxemburg en Pon’s Automobielhandel in Nederland zijn reeds gestart met de uitlevering van de machines aan Volkswagen Groep dealers.

In 2015 startte VW-Groep Duitsland met de aanbesteding van de goedkeuringen. Uit de aanbesteding bleven twee leveranciers van airco-service-equipment over. VW-Groep heeft vervolgens twee airco-service machines van twee leveranciers voor haar dealernetwerk gehomologeerd. D’Ieteren Auto kiest in deze exclusief voor de equipment van Waeco.

Kwaliteit en servicenetwerk

De belangrijkste eisen van VAG voor de homologatie van een aircoservicestation zijn de kwaliteit van het product en een landelijk dekkend servicenetwerk. Op technisch gebied wil de VAG een Low-Emission aircoservicestation met analyzer. Dometic heeft een wereldwijd dekkend servicenetwerk en ontwikkelde op basis van het High End Waeco 5500RPA aircoservicestation specifiek voor VAG de Waeco VAS 581 001.

“De Waeco VAS 581 001 is een laag-emissie aircoserviceapparaat met geïntegreerde analyzer die we hebben aangepast voor alle VW-groep automerken en modellen inclusief lichte bedrijfswagens tot 3.500 kilo”, aldus Dometic Benelux B.V. Accountmanager Aircon Joost Bouwmeister. “De door Volkswagen Groep als eerste gehomologeerde machine is duurzaam, reduceert kosten en ontlast het milieu omdat er nagenoeg geen verlies van het kostbare koudemiddel verloren gaat. Een belangrijke eis van VAG voor een aircoservicestation.”

Goede ervaring

Een andere reden van VW-groep om Waeco aircoservicestations te homologeren is omdat de VAS 581 001 voorafgaande de aircoservice analyseert welk koudemiddel er in de auto aanwezig is. Als de machine merkt dat er een ander koudemiddel dan R1234yf in de auto zit, wordt de service gestopt om vermenging van twee verschillende koudemiddelen te voorkomen. Koudemiddelen die met elkaar gemengd worden, breken elkaar af en verliezen hun werking. Daarnaast slaat de Waeco VAS 581 001 de PAG Airco Olie en Ultraviolet Vloeistof in hermetisch afgesloten patronen volledig vochtvrij op.

Dometic gaat de VW-groep aircoservicestations in België, Nederland en Luxemburg ook servicen. “Volkswagen Groep eist een goed dekkend en flexibel servicenetwerk”, vervolgt Bouwmeister. “Wij kunnen snel schakelen en in geval van calamiteiten snel een oplossing bieden. Volkswagen heeft onder andere voor Dometic en Waeco gekozen omdat we al een tiental jaren intensief samenwerken.”

Eerste 150 aircoservicestations uitgeleverd

VW-groep produceert wereldwijd de automerken Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche, Bentley, Bugatti en Lamborghini. VW-groep importeurs D’Ieteren in België en Luxemburg en Pon’s Automobielhandel in Nederland zijn inmiddels begonnen met de uitlevering van de aircoservicestations aan hun dealernetwerk. In Luxemburg hebben alle VW-groep dealers de machines reeds in de werkplaats staan.

In België en Nederland zijn de eerste 125 machines uitgeleverd. Dometic verwacht dit jaar nog zeker 100 en volgend jaar 250 machines in België en Nederland uit te leveren. In totaal zijn er in België, Nederland en Luxemburg ongeveer 640 VW-groep dealers.

Dometic equipment op Equipvak

Dometic presenteert tijdens de vakbeurs voor werkplaatsequipment, gereedschappen en carwash Equipvak van 31 mei tot en met 2 juni, de Waeco VAS 581 001 aan alle Nederlandse Volkswagen Groep dealers.

Reageer op dit artikel