nieuws

Video: Hoe versnellingsbaksteun controleren?

Werkplaats & Onderhoud 6897

Video: Hoe versnellingsbaksteun controleren?
Hoe controleer je de versnellingsbaksteun bij een Mercedes? Meyle doet het voor.

De versnellingsbaksteun heeft heel wat te verduren, de steun wordt blootgesteld aan trillingen en hoge belastingen tijdens het optrekken en schakelen. Ook kan het rubber van de versnellingsbaksteun uitdrogen en scheurtjes bevatten. Genoeg redenen om de steun te controleren tijdens een onderhoudsbeurt. Hoe doe je dat? Kijk mee!

Onderdelenfabrikant Meyle maakte een video over de controle van de versnellingsbaksteun. Die controle gebeurt zowel op gehoor als visueel. De video gaat over het controleren van een versnellingsbaksteun bij een Mercedes-Benz C-, CLK-, CLS-, E-, G-, S-, SL- en SLK-Klasse, maar is van toepassing op elke auto die over een versnellingsbaksteun beschikt.

Hoe te controleren

De onderdelenfabrikant geeft twee tips:

  • Controleer op een kloppend geluid tijdens het aan- en uitzetten van de motor en tijdens het schakelen.
  • Controleer het rubber van de steun op scheuren. De scheuren zitten vaak in de rand.

Daarnaast geeft Meyle het advies om de steun elke 80.000 tot 100.000 km te vervangen. Wanneer de versnellingsbaksteun niet wordt vervangen kunnen andere componenten door extra trillingen defect gaan. De uitlaat kan gaan lekken en de steun kan afbreken. Ook het comfort in de auto gaat achteruit.

Bekijk de video

 

Reageer op dit artikel