nieuws

Schades binnenhalen via Openclaims

Werkplaats & Onderhoud

Openclaims is een Nederlandse startup die verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners een platform biedt voor het aanbesteden van autoschades. Sinds een maand draait de bèta-versie. Dit voorjaar gaat de online dienst live. Wat kan Openclaims voor het schadeherstelbedrijf betekenen?

Schades binnenhalen via Openclaims
Schadeherstelbedrijven acquireren via Openclaims schades.

“Openclaims maakt de herstelmarkt transparanter. Verzekeraars en hun klanten kunnen via Openclaims kiezen voor de schadehersteller die gespecialiseerd is in de gevraagde reparatie en deze dus efficiënt en vakkundig kan uitvoeren”, zegt Lex Orie, mede-oprichter van Openclaims. Schadeherstelbedrijven acquireren via het platform schades die passen bij hun capaciteit en specialisme.

Dit voorjaar live

Op dit moment zijn er vijf bedrijven in Noord- en Zuid-Holland die de bèta-versie testen. Dit voorjaar gaat de site live en kan elk schadeherstelbedrijf zich aanmelden. “Na de registratie kan het schadebedrijf zijn profiel invoeren en zijn voorkeuren aangeven. Daarna kan het bieden op schades die aangeboden worden”, legt Orie uit. “Voorlopig is het gebruik van de dienst kosteloos.” Hoe het verdienmodel er in de toekomst uit gaat zien is nog bekend. Onlangs haalde Openclaims € 500.000,- op bij investeerders om het platform verder te ontwikkelen en de dienst uit te kunnen rollen in heel Nederland.

Reageer op dit artikel