nieuws

Verschillende primeurs bij open huis Autec-VLT

Werkplaats & Onderhoud

Verschillende primeurs bij open huis Autec-VLT
De Autec ASW4009TWF/48-hefbrug is voorbereid voor uitlijnen en met wielvrij hefsysteem.

Van 1 tot en met 3 maart staan de deuren van Autec-VLT in Montfoort voor iedereen open. Elke dag is er tussen 14.00 en 22.00 uur iets te beleven in de moderne Autec-VLT showroom. De werkplaatsexperts staan je dan graag te woord over het optimaliseren van jouw werkplaats.

Vaak kun je de werkplaats door een paar kleine wijzigingen veel efficiënter indelen, waardoor je sneller kunt werken en meer klanten in eenzelfde tijdsbestek kunt bedienen. Dit kan je veel kosten besparen. Autec-VLT heeft veel “before” en “after” voorbeelden.

Nieuwe catalogus

Autec-VLT presenteert de nieuwe 128 pagina’s tellende catalogus met een compleet overzicht van het productprogramma, ideeën voor werkplaatsindelingen, informatie over de unieke onderhoudscontracten met garantieverlenging en APK-teststraten. De catalogus wordt ook wel ideeënboek genoemd, omdat Autec-VLT ervan overtuigd is dat een eerlijk advies tijdens het verkoopproces uitermate belangrijk is. De accountmanagers hebben ervaring met het inrichten van werkplaatsen en kunnen ideeën en oplossingen geven die uniek zijn in de branche. De nieuwe catalogus is gratis beschikbaar tijdens de open huis.

Autec-VLT als specialist in APK-apparatuur

In de nieuwe catalogus zijn ook diverse ideeën opgenomen voor de optimale inrichting van de werkplaats waar APK wordt uitgevoerd. Als specialist met een marktaandeel van 35% kan Autec-VLT complete pakketten met apparatuur aanbieden. Zowel voor het uitvoeren van APK1, APK2 als het keuren van caravans en aanhangwagens.  Een voorbeeld is het Eco-pakket voor APK2. Dit pakket bestaat uit een Autest VAU2014 platenbank met pedaalkrachtmeter en afstandsbediening, Autest SLA-24D digitale koplamptester, Autest MS810 4-gastester met MS911 roetmeetcel, Autest VD-CAU3pkw nulemissiekast, afzuigkit en Autest MGT300/E toerentalopnemer. Alles wordt geleverd inclusief eerste keuring ten behoeve van de APK-erkenning, installatie en demonstratie. Op alle apparatuur is een onderhoudscontract met verlengde garantie van 7 of 10 jaar af te sluiten voor een zorgeloze exploitatie.

Nieuwe hefbruggen

Autec-VLT introduceert een nieuwe modellenserie Aute- rijbanenschaarhefbruggen. Die hebben als voordeel dat er geen mechanische vergrendeling nodig is, omdat de cilinders kruislings zijn gekoppeld. Omdat de mechanische vergrendeling ontbreekt is het mogelijk om de rijbaanhoogte precies te bedienen, handig voor bijvoorbeeld het vervangen van een versnellingsbak. Autec-VLT presenteert voor een aantal modellen een extra duurzame versie. Hierbij worden het grondframe en platform extra zwaar beschermd door deze eerst te stralen en daarna gebruik te maken van heet galvanisatie en poedercoating. De schaarbenen worden gestraald en voorzien van primer en poedercoating. Op deze manier zijn de hefbrug extra beschermd tegen corrosie als gevolg van beschadigingen die kunnen ontstaan tijdens gebruik in de werkplaats.

De Autec ALR5048-vierkoloms hefbrug beschikt nu over rijbanen met een lengte van 5,7 meter voor alle uitvoeringen. Dat betekent dat niet alleen de versie met vlakke rijbanen, maar ook de versie geschikt voor uitlijnen en de versie met wielvrij hefsysteem  met deze lange rijbanen zijn uitgevoerd. Dankzij de lange rijbanen is deze 5,0 tons hefbrug flexibel in te zetten voor kleine stadsauto’s tot en met verlengde bestelauto’s.

Automatische bandenlepel

De GTC-QX-Plus is een nieuwe automatische bandenlepel. Die neemt het werk over van de traditionele bandenlepel. De GTC-QX-Plus is toepasbaar op bijna alle banden de- en montage apparatuur (ook op andere merken dan Giuliano). Door het gebruik van de automatische bandenlepel kan veel tijd worden bespaard bij het demonteren van banden. Omdat het systeem traploos werkt, kan de vinger ook als hulpmiddel gebruikt worden bij het monteren van banden.

Twee aircoservicestations

Van 1 t/m 3 maart  zijn de open dagen bij Autec-VLT . Daar wordt het equipment  gedemonstreerd.

Autec-VLT heeft van 1 t/m 3 maart open huis. Daar wordt het equipment gedemonstreerd.

De hype rond het nieuwe koudemiddel is weinig garagehouders ontgaan. Bij vervanging van apparatuur of uitbreiding wordt daarom nog weleens gekeken naar een dual airco service apparaat dat beide koudemiddelen voorziet. Autec-VLT kan hierin meegaan, maar biedt liever een alternatief wat een betere investering is in werkplaatsapparatuur. Namelijk twee zelfstandige airco service stations voor de prijs van één dual apparaat. De voordelen zijn logisch; meer flexibiliteit in de werkplaats, geen ongelijke slijtage in het dual apparaat omdat het oude koudemiddel vaker gebruikt zal worden, dezelfde aanschafkosten. Het Autest CAC-RR400HT volautomatische airco service station is leverbaar voor beide koudemiddelen.

 

Reageer op dit artikel