nieuws

Porsche 911-rijder bepaalt onderhoudsprijs

Werkplaats & Onderhoud

Porsche 911-rijder bepaalt onderhoudsprijs
Wat kost een grote beurt van een Porsche 997? Eigenaren kunnen de prijs zelf bepalen.

Wat kost een grote onderhoudsbeurt van een Porsche 997? “Minder dan veel Porsche-eigenaren denken”, zegt Porsche. Deze maand bepalen de rijders zelf de prijs van een onderhoudsbeurt. Hoe zit dat?

Nederland telt een kleine vierduizend 997-rijders. Een Porsche 997 heeft om de 30.000 km of elke twee jaar een onderhoudsbeurt nodig. Veelal wordt dat door het universele autobedrijf uitgevoerd. “Doorgaans omdat de eigenaren bij de Porsche-dealer een veel hoger factuurbedrag verwachten”, zegt Porsche. Maar dat factuurbedrag blijkt niet altijd hoger te zijn, blijkt uit een onderzoek onder 997-rijders. “De schattingen voor de kosten liepen ver uiteen, maar klanten schatten de onderhoudskosten bijna allemaal te hoog in.”

997 uur aangepast tarief

Eerder deze maand lanceerde Porsche de website Decided by Drivers. Daarop kunnen eigenaren van een 911-generatie (bouwjaar 2004 t/m 2012) aangeven welk bedrag ze redelijk vinden voor een grote onderhoudsbeurt. Het gemiddelde van alle ingevoerde prijzen wordt, vanaf 11 februari 2016, gedurende 997 uur de prijs voor groot onderhoud.

“Dealeronderhouden goed voor verkoopprijs”

Porsche toont op de website een promotiefilm waarin de fabrikant duidelijk maakt waarom het onderhoud het beste bij de dealer kan plaatsvinden. “Service van Porsche staat voor kwaliteit, aandacht voor detail en betrouwbaarheid. Dealerstempels in het onderhoudsboekje wordt als een pre gezien bij de aan- en verkoop. En het woord ‘dealeronderhouden’ heeft een duidelijke toegevoegde waarde”, zegt Porsche. “Een Porsche met een aantoonbare, sluitende onderhoudshistorie is vaak te prefereren boven een model met een onduidelijk verleden.” Dat geldt natuurlijk voor elke auto. En bovendien kan een voertuig dat bij het universele bedrijf in onderhoud is geweest ook een sluitende onderhoudshistorie hebben.

Waardevastheid

Maar er is nog iets: originaliteit. “De Porsche-technicus gebruikt alleen originele onderdelen en controleert of carrosserie, versnellingsbak en motor origineel zijn en van oorsprong bij elkaar horen (matching numbers). Een heldere historie en originaliteit zijn bepalende factoren voor de huidige waarde en de waardevastheid van de auto”, zegt Porsche.

Wat kost een grote beurt?

Wat denk jij dat een grote beurt bij de Porsche-dealer kost? Had je een hoger of lager bedrag in gedachten? Porsche heeft tot nu toe boven verwachting veel reacties ontvangen. De gemiddelde prijs staat op dit moment op € 707,70. Over 20 dagen staat de definitieve prijs vast.

Reageer op dit artikel