nieuws

Knipperlichtprobleem in Fiat Stilo, hoe los je het op?

Werkplaats & Onderhoud

Knipperlichtprobleem in Fiat Stilo, hoe los je het op?
De uitdaging: Fiat Stilo met knipperlichtprobleem.

Knipperlicht linksachter werk niet. Wat is er aan de hand? Dat was de opdracht bij de Fiat Stilo op het ontmoetingsplein. Anton van der Linden van AL Autodiagnose prepareerde auto.
Tal van deelnemers aan AMT Live gingen de uitdaging aan. Wat was de oplossing? En wie gingen er met de prijzen vandoor?

Oudere deelnemers, jongere deelnemers, sommigen handig, anderen wat minder snel, maar uiteindelijk waren er twee winnaars. Op dag 1 van AMT Live, de dinsdag vloog Kamil Dulik van ATR Montfoort in recordtijd naar de oplossing. Op dag 2 was Marvin van Dalen Van Lars Greefhorst Motorsport de snelste. Hun prijzen: deelname aan AMT Diagnose Boot Camp 2016.

Bedrading of module?

Meten, meten, meten.  Anton van der Linden van AL Diagnose is erbij, maar de deelnemers moesten het toch echt zelf doen.

Meten, meten, meten. Anton van der Linden van AL Diagnose is erbij, maar als deelnemer moet je het toch echt zelf doen.

Anton van der LInden legt uit wat hij met de Fiat deed: “Ik heb een sluiting gemaakt in de stuurdraad van het knipperlicht LA. Hierdoor stopt de body control module met aansturen van het knipperlicht. Als je de bedrading niet goed controleert (op onderbreking én op kortsluiting) zou je de verkeerde diagnose kunnen stellen en de conclusie kunnen trekken dat de module stuk is. Dat gebeurde dan ook regelmatig. Maar niet bij Kamil en Marvin. Die volgden stap voor stap het juiste diagnosepad en waren razendsnel bij de oplossing.”

Reageer op dit artikel