nieuws

Reinigen in plaats van vervangen

Werkplaats & Onderhoud

Reinigen in plaats van vervangen
Reiniging van een vervuilde EGR-klep met de XFoam schuimtechnologie

Met een nieuwe op schuim gebaseerde reinigingstechnologie van Tunap bereiken werkplaatsen kosten- en milieubewuste autobezitters. Verbruik en uitstoot worden gereduceerd en onnodige onderdelenproductie wordt vermeden.

Vermogensverlies, onregelmatig stationair lopen en verhoogde emissie leiden meer en meer tot duurdere reparaties. De toenemende oorzaak van dit probleem: vervuilde of vastzittende EGR-kleppen en verkoolde onderdelen in het inlaat- en uitlaatsysteem.

Met de nieuwe Tunap XFoam reinigingstechonologie wordt het probleem efficiënt en in het belang van de klant opgelost: effectief, duurzaam, goedkoop en zonder wachttijd op nieuwe onderdelen.

De producten microflex 925 en 926 leveren in tegenstelling tot klassieke reinigers een vijfvoudig (schuim)volume en onderscheiden zich door een efficiënte verdeling over het oppervlak, een korte inwerktijd en goede afvloei-eigenschappen. In de praktijk zijn vervuilde onderdelen binnen de 15 à 20 minuten gereinigd en kunnen meteen weer gemonteerd worden.

Hieronder een video over het reinigen van de EGR-klep.

Reageer op dit artikel