nieuws

Herprogrammeren met de J-Box 2

Werkplaats & Onderhoud

Herprogrammeren met de J-Box 2
De J-Box is compatibel met zowel SAE J2534-1 als de J2534-2 herprogrammering normen

Sinds september 2009 is de OEM (Original Equipment Manufacturer) volgens de Euro 5-wetgeving verplicht om (technische) fabrieksinformatie en documentatie beschikbaar te stellen voor de aftermarket. Hieronder valt ook het (her)programmeren van regelapparaten.

Dit programmeren wordt pass-thru genoemd. Het houdt heel simpel in dat je een interface gebruikt om software van de OEM website naar een auto laadt.

Met de invoering van de Euro 5-norm zijn nieuwe kansen ontstaan voor de universele garagebedrijven. Voertuigfabrikanten worden namelijk verplicht gesteld om technische reparatie-informatie in hun online-portalen beschikbaar te stellen. Kortom: de complete service en reparatie tot aan configuratie en herprogrammering (flashen) van besturingsapparaten is voortaan niet alleen meer voor contractwerkplaatsen beschikbaar. Ook aftermarket werkplaatsen moeten hiervan gebruik kunnen maken.

Voor de regeleenheden-herprogrammering kunnen alleen testapparaten worden gebruikt die geschikt zijn voor Euro 5. Dat zijn apparaten waarin een zogenaamde ‘PassThru Interface’ conform SAE J2534 is geïntegreerd. Met de PassThru standaard is een communicatiedrijver gedefinieerd die bij de regeleenheden-herprogrammering wordt toegepast. PassThruDe modules en testers kunnen, indien noodzakelijk, de actuele softwareversie van het online-portaal van de voertuigfabrikant in het regeleenheid van het voertuig installeren. Voor het downloaden van informatie en herprogrammering worden door de voertuigfabrikanten kosten in rekening gesteld.

Euro 5-norm

De zogenaamde Euro 5-norm regelt dus de modelgoedkeuring van personenauto’s en lichte bedrijfswagens en de toegang tot reparatie-informatie voor voertuigen. Dit betreft diesel en benzinewagens in gelijke mate: Met diesel aangedreven voertuigen mogen volgens deze norm nog maar 180 milligram stikstofoxide (NOx) per kilometer uitstoten. Bij de Euro 4 norm was dit nog 250 milligram. En ook de toegestane uitstoot van roetdeeltjes wordt gereduceerd: In plaats van 25 milligram per kilometer zijn er nu nog maar vijf toegestaan. Voor benzineauto’s wordt de uitstoot van stikstofoxide op 60 milligram per kilometer (i.p.v. eerder 80) begrensd. Deze technische eisen voor de modelgoedkeuring gelden voor de gehele Europese Unie.

Launch J-Box 2

De Launch J-Box 2 zet een nieuwe standaard voor Pass-Thru Devices. Hij is compatibel voor wat betreft herprogrammering met zowel de SAE J2534-1 en J2534-2. De J-Box 2 is ook compatibel met GM GDS2 en Tech 2 WIN. De hoge snelheid (480 Mbps) USB-verbinding is beveiligd door middel van twee bevestigingsmiddelen, waardoor het een meer robuuste en veilige verbinding heeft, die telkens een goede download garandeert.

De J-Box wordt geleverd met een BMW 20-pins connector, plus een exclusieve garantie van twee jaar. Daarnaast wordt gratis telefonische ondersteuning gegeven en brengt de fabrikant specifiek vervaardigde ‘How To Flash’ video’s uit. De J-Box werkt met J-2534 conforme voertuigen en toepassingen van de volgende fabrikanten:

 • BMW/MINI
 • Chrysler/Jeep/Dodge
 • Ford/Lincoln/Mercury
 • GM/Chevrolet/Cadillac/Pontiac/Oldsmobile/Saturn/Daewoo
 • Honda/Acura
 • Hyundai
 • Jaguar
 • KIA
 • Land Rover
 • Mazda
 • Mitsubishi
 • Nissan/Infiniti
 • Subaru
 • Toyota/Lexus/Scion
 • Volvo
 • VW/Audi

Kenmerken

Compatibel met zowel SAE J2534-1 en J2534-2 herprogrammering normen

 • Verbeterde toekomstige compatibiliteit voor alle merken en modellen
 • Ondersteuning voor alle populaire auto’s
 • High Speed ​​USB (480Mbps)
 • Compatibel met Windows-besturingssystemen: XP, 7, 8 en 10
 • Robuuste USB aansluiting; 9-pins D-Sub die beveiligde verbinding garandeert
 • Robuust ontwerp met aluminium behuizing
 • Ondersteuning voor GM GDS2 en Tech 2 WIN
 • VW Specifieke protocollen en aanvullende pin switching
 • Chrysler SCI (J2610)
 • Eenvoudige Status-LED-indicatoren
 • 2 jaar garantie
 • Gratis Dedicated Expert J2534 ondersteuning
 • BMW Proprietary 20 Pin adapter meegeleverd

Januari 2016 wordt in samenwerking met Sergoyne in eigen opleidingscentra speciale pass thru trainingen verzorgd.

Reageer op dit artikel