nieuws

Gates levert distributieriemkits nu met thermostaat

Werkplaats & Onderhoud

Gates levert distributieriemkits nu met thermostaat
Gates levert een complete distributieriemkit bestaande uit: looprollen, waterpomp en distributieriem. Voor sommige automodellen bevat de set nu ook een thermostaat.

Gates voegt naast een spanrol, meelooprollen en waterpomp nu ook een thermostaat toe aan de distributieriemkits. De fabrikant begint met VAG- en Opel-motoren.

De thermostaat zit bij sommige motoren achter de distributieriem. Wanneer de thermostaat na het vervangen van de distributieriem kapot gaat, moet de distributieriem ook weer vervangen worden. “De meerprijs van een thermostaat is gering in vergelijking met een complete distributieriemwissel. De thermostaat kan dan ook beter gelijktijdig mee vervangen worden”, zegt Gates.

VAG en Opel

Dus levert Gates voor sommige modellen nu een thermostaat mee. De PowerGrip® Kit Plus Water Pomp Plus Thermostaat is beschikbaar voor de V6-motoren van VAG en Opel-viercilinders. Het assortiment omvat referenties voor de Audi A4, A6 en A8 en voor de Opel Astra en  Opel Corsa.

Juiste onderdeel

Het voordeel voor de werkplaats is dat alle onderdelen in een complete set geleverd worden. Zo hoef je niet te wachten op de thermostaat en weet je zeker dat je het juiste onderdeel hebt.

Lees meer over de distributieriemkits en thermostaten van Gates.

Reageer op dit artikel