nieuws

Drievoudige bescherming voor Gates distributieriemen

Werkplaats & Onderhoud

Drievoudige bescherming voor Gates distributieriemen
Gates beschermt distributieriemen tegen productpiraterij

Gates neemt alle mogelijke stappen om te voorkomen dat namaakdistributieriemen onder zijn merknaam worden verkocht. In lijn met de MAPP (Manufacturers Against Product Piracy)-normen heeft Gates besloten zijn inspanningen te verdrievoudigen om installateurs en dealers te helpen de authenticiteit van de door hen gekochte Gates distributieriemen te controleren.

Sinds juli 2015 brengt Gates op de verpakking van de PowerGrip distributieriemen een unieke code aan die maar eenmaal bestaat. De nieuwe verpakkingslabels bevatten drie verificatiemethoden van deze unieke code, een drievoudige veiligheidsmarkering die de originele Gates kwaliteit van namaak helpt onderscheiden.

Op de verpakking van de distributieriem wordt een unieke alfanumerieke code van 14 tekens gedrukt die voor authenticatie op gates.com kan worden ingevoerd.

QR-code

Daarnaast kan de QR-code aan de hand van speciale op de smartphone of barcodescanner geïnstalleerde app’s worden gescand om na te gaan of het om een namaak- of authentiek product gaat.

Tot slot is er nog een tesa PrioSpot label aan de andere anti-namaakmaatregelen toegevoegd. Dit label is moeilijk te vervalsen omdat het verschillende beveiligingsfuncties bevat. Met enkele visuele controles kan gemakkelijk de authenticiteit van het product worden nagegaan.

Doordat de methoden om authentieke producten te kopiëren, te reproduceren en na te maken alsmaar beter worden, beschadigt productpiraterij het merkimago en brengt ze de eindconsument in gevaar. De fysieke risico’s die verbonden zijn aan het gebruik of de installatie van namaakonderdelen kunnen mogelijk tot de meest dure schade leiden. Namaakproducten in de automobielindustrie zijn een risico voor de veiligheid van de consument, omdat ze autobestuurders, hun passagiers en technici in de automobielindustrie kunnen verwonden.

Reageer op dit artikel