nieuws

AdBlue vullen zonder knoeien

Werkplaats & Onderhoud

AdBlue vullen zonder knoeien
Liquid Control Systems B.V. presenteert het LICOS AdBlue vulsysteem specifiek voor personenauto’s en lichte bedrijfsauto's.

Steeds meer auto’s maken gebruik van uitlaatgas-nabehandelingstechniek om aan de huidige EURO 6 milieu-normen te kunnen voldoen. De meeste autofabrikanten voorzien hun dieselmodellen van een SCR systeem (Selective Catalytic Reduction) waarbij AdBlue in het uitlaatsysteem wordt geïnjecteerd. Dit systeem is inmiddels gemeengoed in de transportwereld en in opmars in de personenauto-industrie.

De inmiddels bekende vrachtwagen pompsystemen zijn niet geschikt voor personenwagens terwijl de behoefte naar professionele tanksystemen voor personenauto’s toeneemt. Het bijvullen van AdBlue gebeurd nu meestal bij garagebedrijven en leidt vaak tot ergernis. Voor een vulling heeft men meerdere flacons of jerrycans nodig. Een tijdrovende klus welke gepaard gaat met veel geknoei.

Milieuvriendelijk en schoon

LICOS ontwikkelde een AdBlue vulsysteem specifiek voor auto’s en lichte bedrijfsauto’s welk functioneert met een speciaal automatisch tankpistool zoals bij het tanken van brandstof. Dit betekent dat overstromen wordt voorkomen omdat het vullen automatisch stopt wanneer de tank vol is.

Het AdBlue vulsysteem is ontworpen volgens dezelfde ISO-norm (22241-5) welke ook voor de  autofabrikanten is aanbevolen waardoor een lekvrije aansluiting op de AdBlue tank ontstaat. De vulsnelheid is instelbaar tussen 5 – 7,5 – 10 ltr/min.  afhankelijk van het merk auto. Het LICOS vulsysteem is voorzien van een vulbeveiliging zodat er alleen in de AdBlue tank getankt kan. Het bijvullen van AdBlue gebeurt in een handomdraai zonder knoeien.

Het LICOS vulsysteem is leverbaar in twee varianten: een verrijdbare trolley waarop een 208 liter vat geplaatst kan worden en een ophangsteun voor 1000 liter containers (IBC’s).

Het LICOS vulsysteem is leverbaar in twee varianten: een verrijdbare trolley waarop een 208 liter vat geplaatst kan worden en een ophangsteun voor 1000 liter containers (IBC’s). In beide verpakkingsvormen  kan men besparen ten opzichte van kleinverpakkingen.

Kijk voor meer informatie en een demonstratievideo op de website licos.nl

Reageer op dit artikel