nieuws

Zo ziet de ideale gereedschapskar er uit

Werkplaats & Onderhoud

Zo ziet de ideale gereedschapskar er uit
Welke tools bevat de ideale gereedschapskar? En waar laat je de laptop? In AMT 6 geven AMT-lezers en leveranciers advies.

Welk gereedschap gebruik je dagelijks? De ring(ratel)sleutels? Momentsleutel? Diagnosecomputer of EOBD-tester? En heb je die gereedschappen in je kist en dus altijd bij de hand? Vorige maand vroegen we je waar de ideale gereedschapswagen aan moet voldoen. Verschillende AMT-lezers gaven hun wensen door. Wat mag er niet ontbreken in de gereedschapskar?

Een xx-delige gereedschapsset bevat onder meer doppen, bitjes, schroevendraaiers, vijlen en ringsleutels. Maar in de werkplaats gebruik je meer dan alleen deze tools. Denk aan een ledlamp, EOBD-tester of momentsleutel. Allemaal hulpmiddelen die vaak niet in een basisgereedschapskar zitten, maar die je wel nodig hebt.

Sneller sleutelen zonder schade

En wat denk je van een elektrische schroefmachine? “Er moet tegenwoordig veel (plastic) plaatmateriaal gedemonteerd worden”, zegt Rik de Gooijer. “Zo’n apparaat levert pure tijdwinst op.”  Behalve sneller sleutelen, zijn er ook gereedschappen om beschadigingen te voorkomen. “Kunststof interieur ‘wippers’ zijn onmisbaar. Een schroevendraaier tussen een fraai stuk leer steken kan echt niet”, zegt De Gooijer. Voldoende opbergruimte is een must.

Ruimte om te werken

Wat behoort tot het standaard gereedschap en wat niet? Al het gereedschap in je kar stoppen is onmogelijk. Er zijn verschillende maten gereedschapskarren beschikbaar. Een voordeel van een kar met veel lades is dat je veel opbergruimte hebt. En een kar heeft dan een goede werkhoogte. Dat is wel zo fijn als je onderdelen op je kar repareert.

Laptophouder

Waar laat je je laptop of tablet als je onderdelen op je kar repareert?  Verschillende leveranciers bieden een speciale houder aan die je op je gereedschapskar monteert. In AMT 6 geven AMT-lezers en leveranciers advies over de ideale gereedschapswagen. En op pagina 59 van AMT 6 legt Klann de mogelijkheden van speciaal gereedschap uit. Bekijk alvast de video.

Maak kans op gereedschap!

Net als de afgelopen maanden geven we ook deze maand weer gereedschap weg. Wat moet je daarvoor doen? We vragen om jou olie-ervaring. Beantwoord de vragen via e-mail en wie weet kun jij binnenkort een Powerhand Magnetische olieplugdopschroevendraaier aan je kar toevoegen.

Reageer op dit artikel