nieuws

Video: Hoe en waarom waterpomp vervangen en koelsysteem spoelen?

Werkplaats & Onderhoud

Video: Hoe en waarom waterpomp vervangen en koelsysteem spoelen?
Koelsysteem spoelen, hoe doe je dat?

Preventief de waterpomp vervangen? Wanneer is dat nuttig? Moet je het koelsysteem dan ook spoelen? En hoe doe je dat? Meyle-monteurs Jan en Torsten doen het allemaal voor op een instructievideo.

Waterpompen hebben het zwaar. Zeker in oudere voertuigen. Door slijtage, en veroudering, maar ook door een reparatie als koppakking vervangen, komen er vuildeeltjes in de koelvloeistof. Die deeltjes kunnen in de waterpomp de glijringafdichting beschadigen en zo voor lekkage zorgen. Verder is de koelvloeistof in oudere auto’s vaak verontreinigd door bijvullen met een verkeerd type koelvloeistof of met leidingwater.

Heldere uitleg.

Heldere uitleg.

Kijk maar!

Kortom, alle reden om bijvoorbeeld bij vervanging van de distributieriem meteen de waterpomp te vervangen en het koelsysteem te spoelen. Kijk maar hoe Jan en Torsten het voordoen.

Nederlands ondertitelde instructievideo, wel zo makkelijk.

Meer video’s

Overigens hebben Meyle Mechaniker Jan en Torsten meer instructievideo’s gemaakt. Eerder schreven we al over hun tips bij het opsporen van onderstelspeling. Maar er zijn er nog meer:  Hoe vervang je een 2e generatie wiellager? Nuttige tips bij uit en inbouw van remblokken? Uit- en inbouw van remschijven. Je vindt ze hier.

Deze deeltjes kunnen geen kwaad meer.

Deze deeltjes kunnen geen kwaad meer.

 

Reageer op dit artikel