nieuws

Problemen met veiligheidsgordels of airbags?

Werkplaats & Onderhoud

Problemen met veiligheidsgordels of airbags?
De Airbagbank levert, repareert en stelt diagnose aan veiligheidsgordels, airbags en airbagmodules.

In alle moderne auto’s zitten veiligheidsgordels en airbags. Is een gordelspanner defect, of veroorzaakt de airbag een foutcode? Dan kan dat leiden tot een dure reparatie. De Airbagbank heeft hier verschillende oplossingen voor.

Wanneer een veiligheidsgordel niet door de APK komt, door bijvoorbeeld een versleten veiligheidsriem, wordt regelmatig de complete gordelautomaat vervangen.

De Airbagbank heeft al bijna 10 jaar ervaring met het leveren van veiligheidsgordels en aanverwante artikelen. Het bedrijf heeft veel producten op voorraad. Met deze ervaring en voorraad kan een veiligheidsriem meestal gerepareerd worden.Zo wordt er een ontbrekend dopje vervangen of wordt alleen de veiligheidsriem vervangen. Daarbij maakt de Airbagbank alleen gebruik van originele veiligheidsgordels die op originele wijze worden gemonteerd.  De gordelautomaat hoeft dus niet compleet vervangen te worden. Deze reparatie kan een besparing opleveren van enkele honderden euro’s.

In dit geval hoeft alleen de veiligheidsriem vervangen te worden en niet de complete gordelautomaat.

In dit geval hoeft alleen de veiligheidsriem vervangen te worden en niet de complete gordelautomaat.

Brandend airbaglampje

Ook voor problemen met airbags biedt de Airbagbank vaak een voordeliger alternatief. Moet je tijdens een APK “airbag veiligheidssysteem vertoont gebreken” aanvinken? Dan kan het bedrijf in Cuijk uitkomst bieden. Erwin van Dooren, eigenaar Airbagbank: “Met onze jarenlange ervaring kunnen we de oorzaak van airbagstoringen vaak snel achterhalen. Meestal is het een slechte verbinding of een gammele stekker. Na een juiste diagnose geven we reparatieadvies. Het repareren kost meestal maar een paar tientjes.”

Airbagmodule herstellen of vervangen?

Een storing in het airbagsysteem kan ook door de module veroorzaakt worden. Een gevolg kan zijn dat het gehele airbagsysteem niet werkt. “Wij kunnen airbagmodules herstellen. Lukt dat niet? Dan leveren we een vervangend exemplaar”, zegt van Dooren.

De airbagmodule kan de oorzaak zijn van een storing in het systeem. De module kan vaak gerepareerd worden of anders tegen een voordelig tarief vervangen worden.

De airbagmodule kan de oorzaak zijn van een storing in het systeem. De module kan vaak gerepareerd worden of anders tegen een voordelig tarief vervangen worden.

Reageer op dit artikel