nieuws

Olieverversen vanuit de bulktank? Deel je ervaring en scoor een olieplugdopschroevendraaier!

Werkplaats & Onderhoud

Olieverversen vanuit de bulktank? Deel je ervaring en scoor een olieplugdopschroevendraaier!
Handschoenen én de Powerhand Magnetische olieplugdopschroevendraaier van Serenco voorkomen dat je huid in aanraking komt met (kankerverwekkende) afgewerkte motorolie. Deze ‘must have’ voor jouw antwoorden?

“Olie is een constructie-element”, zeggen autofabrikanten. En dus passen ze hun oliespecificaties nauwkeurig aan de behoefte van hun motoren aan. Gevolg: steeds meer verschillende olieën. Mooi voor verbruik, levensduur en prestaties. Maar wat betekent het in de werkplaats? Kun je nog uit met olie op bulk? Of zijn andere oplossingen nodig? AMT vraagt jouw mening. En die is een Powerhand Magnetische olieplugdopschroevendraaier van Serenco waard…

Het wagenpark in Nederland is gevarieerd. Op onze wegen kom je dagelijks Duitse, Franse, Italiaanse, Japanse en Koreaanse merken tegen. En soms ook nog wel Engelse en Amerikaanse. Al die merken bieden een grote verscheidenheid en modellen en typen, die bovendien met toenemende snelheid worden opgevolgd door weer nieuwe modellen en typen.

Ondertussen zit er bijna net zoveel diversiteit in de eisen die autofabrikanten aan de motorolie stellen als in het wagenpark zelf.

Gereedschap voor je mening

En toch moet je als (universeel) autobedijf bij al die modellen en typen de olie kunnen verversen. Doe je dat vanuit één of enkele bulktanks? Of kan dat niet meer en heb je een andere oplossing? AMT vraagt jouw mening en daar hebben we wat voor over. Dus stuur jouw antwoorden op de volgende vragen naar AMT@vakmedianet.nl, dan sturen wij jou zo’n praktische Powerhand Magnetische olieplugdopschroevendraaier van Serenco.

Vijf vragen:

1. Met welke merken en types oliën ververs je?
2. Heb je die oliën op voorraad? In welke hoeveelheden? En hoe sla je ze op?
3. Wijk je weleens af van de oliespecificaties van de fabrikant? Onder welke omstandigheden? Kun je voorbeelden noemen?
4. Voeg je additieven toe aan de olie? Bij welke auto’s? Waarom?
5. Stuur een olieverversactiefoto of een foto van je olieopslag mee naar AMT@vakmedianet.nl.

Praktische olietips

Als gezegd, je antwoorden zijn een Powerhand Magnetische olieplugdopschroevendraaier van Serenco waard Mail ze naar AMT@vakmedianet.nl. En je leest alle antwoorden, aangevuld met bruikbare tips van de olieleveranciers terug in het Thema-artikel in AMT 7/8. We zien je antwoorden (en mening!) graag tegemoet.

De Powerhand Magnetische olieplugdopschroevendraaier van Serenco in praktijk.

Reageer op dit artikel