nieuws

Video: wiellift op gasveren

Werkplaats & Onderhoud

Video: wiellift op gasveren
De wiellift werkt met behulp van gasveren. Daardoor hoeft de wiellift nooit meer opgeladen te worden.

De Winntec wiellift is genomineerd als finalist tijdens de Innovatie Award Automechanika Frankfurt 2014 en de wiellift is nu leverbaar bij TMG. Het bijzondere aan deze wiellift is dat deze gebruikt maakt van twee gasveren. Hoe werkt dat? Bekijk de video.

De auto staat op de hefbrug om de wielen te wisselen. Tijdens het demonteren rij je de Winntec Wheel Assist Y472260 onder het wiel. Je drukt op het voetpedaal en de gasveren brengen de twee houders onder het wiel. Tijdens het monteren kan het wiel draaien op de twee houders. Zo kan het gepositioneerd worden voor de boutgaten.

Geen accu voor wiellift

De wiellift is binnen 5 tot 8 seconden op maximale werkhoogte van 71 cm. De wiellift is ontworpen voor wielen tot maximaal 60 kg. Doordat de wiellift met gasveren werkt in plaats van een accu hoef je de wiellift nooit op te laden.

In een eerder artikel schreven we over het nut van een wiellift, inclusief een blik op de Arbo-regels. De Winntec Wheel Assist Y472260 is nu leverbaar bij Techno marketing group (TMG) voor €499,- excl. BTW.

Bekijk de werking van de Winntec Wheel Assist in de video:

Reageer op dit artikel