nieuws

Waeco partner in nieuwe werkplaatsconcept EasyAirco

Werkplaats & Onderhoud

Waeco partner in nieuwe werkplaatsconcept EasyAirco

Waeco gaat EasyAirco ondersteunen met kennis, specialisme en service equipment. EasyAirco is het nieuwe werkplaatsconcept van onderdelenimporteur en leverancier Sator/Fource. Wat betekent het concept voor het autobedrijf?

Waeco (een divisie van automotive airconditioningspecialist Dometic Benelux B.V.) heeft meer dan veertig jaar ervaring op het gebied van automotive airconditioningsystemen. Die kennis en ervaring gaat Waeco delen met het EasyAirco‑netwerk van Sator/Fource. De ervaring leert dat door onvoldoende kennis vaak onterecht of verkeerde reparaties worden uitgevoerd en aircocompressoren onterecht worden vervangen. Vaak worden de diagnose waarom de pomp kapot is gegaan en de daaropvolgende reparatie niet goed uitgevoerd. Waeco gaat een steentje bijdragen om dit te voorkomen en wil door haar ervaringen met het EasyAirco-netwerk te delen bijdragen aan tevreden klanten en een beter werkplaatsrendement.

EasyAirco à la EasyDiesel

EasyAirco is als netwerk van airconditioningspecialisten vergelijkbaar met dat van EasyDiesel. Het begint bij mijngrossier.nl, die een avond organiseert voor de monteurs in de regio. Wie vervolgens bij GMTO of AutoNiveau een aircotraining volgt, mag zich ‘Qualified Airco Specialist’ noemen. Sator/Fource verwacht er veel van. EasyDiesel kent inmiddels al 250 Qualified Diesel Specialisten en mijngrossier.nl  verwacht dat er aan het einde van dit jaar al vierhonderd zijn. Die kant zal het met EasyAirco ook op gaan, zo verwacht Sator/Fource.

Vijfduizend airco‑onderdelen

Waeco zet haar specialisatie in om de kennis in de werkplaats te verrijken en probeert de autotechnicus zo veel mogelijk te leren om een goede diagnose aan airconditioningsystemen te stellen. Bij de opleiders liggen onder andere opengewerkte aircocompressoren en condensors, waarmee Waeco goed kan laten zien hoe het airconditioningsysteem werkt en hoe goede en defecte onderdelen eruit zien. De Qualified Airco Specialisten beschikken over een airco-assortiment van vijfduizend origineel vervangende onderdelen voor de meest voorkomende en courante automerken en modellen. Daar is het hele Waeco-assortiment van alle airconditioning gerelateerde werkplaatsgereedschappen en servicestations van Waeco aan toegevoegd. Sator geeft twee jaar garantie op alle onderdelen.

Reageer op dit artikel