nieuws

Fuchs WSE en Proveq bundelen krachten

Werkplaats & Onderhoud

Fuchs WSE en Proveq bundelen krachten

Proveq Belux N.V. (de Belgische importeur van Hunter en Nussbaum) en Fuchs Workshop Equipment bv (de Nederlands importeur van Fuchs) gaan samenwerken en elkaars producten importeren.

Proveq Belux en Fuchs Workshop Equipment gaan samenwerken. Wie zijn beide spelers? In België en Luxemburg is Proveq Belux bekend als leverancier van gerenommeerde merken werkplaatsapparatuur, zoals Hunter wielservice‑apparatuur, Nussbaum heftechniek en banden (de)montageapparatuur van Butler en Mondolfo. Proveq ziet zichzelf als de A‑merken leverancier voor de Belgische markt.

Fuchs wordt Fuchs Proveq

Fuchs Workshop Equipment is een Nederlands bedrijf, dat nog maar een jaar bestaat. Het is ontstaan als nieuw dochterbedrijf van de Duitse Fuchs-fabriek. In Nederland worden al ruim 35 jaar Fuchs-producten verkocht, maar per 1 april 2014 heeft Fuchs WSE de import van Fuchs-producten van Explora overgenomen. Nu, een jaar later, heeft Proveq-aandelen genomen in Fuchs WSE gekocht en gaan beiden bedrijven samenwerken. Zo gaat Fuchs WSE haar naam veranderen in Fuchs Proveq Equipment.

Drie merken onder dak

De samenwerking behelst dat beide bedrijven voor een deel elkaars merken gaan verkopen. Proveq Belux gaat Fuchs in België en Luxemburg importeren, terwijl Fuchs Proveq Equipment de Hunter wielservice (waaronder uitlijnapparatuur voor personenauto’s en schaarhefbruggen uit de RX-serie) en Nussbaum-heftechniek gaat importeren. Nussbaum is een wereldwijd opererende hefbruggen-fabrikant met een innoverend karakter. Zo heeft de Nussbaum Hyperflow een slim hydraulisch overflowsysteem, dat door het ontbreken van slijtagegevoelige bewegende delen goedkoop in onderhoud is. De Nussbaum Power Lift HL is – volgens Fuchs Proveq – zelfs de snelste hefbrug op de markt en gehomologeerd voor Mercedes-Benz en BMW.

Fuchs niet vergeten

Het eigen merk Fuchs is niet vergeten. Fuchs Hydraulik brengt kabelloze hefkolommen op de markt. Fuchs zegt de accu’s, motoren en het hydraulisch systeem over te bemeten, zodat met verstelbare opnamevorken en een hefvermogen van 7,5 ton per kolom jarenlang probleemloos is te heffen.

Reageer op dit artikel