nieuws

APK tegen bodemprijs, kan dat?

Werkplaats & Onderhoud

APK tegen bodemprijs, kan dat?
APK voor € 19,95. Kan dat? Is zo’n tarief goed voor de autobranche? Geef je mening en scoor Serenco-gereedschap!

APK voor € 19,95, kan dat? Komt de omzet vanzelf als de auto maar eenmaal binnen is? Of moet je dat niet willen, een veiligheidskeuring aanbieden voor een bodemprijs? Hoe sta jij daarin? En: Twijfel je weleens over goed- of afkeur?  Deel je ervaring met AMT en scoor een Boxo-schroevendraaierset!

De APK is in het leven geroepen om de verkeersveiligheid te vergroten. Een voordeel voor het autobedrijf is dat een automobilist regelmatig een verplicht bezoek aan de werkplaats brengt. Maar is € 19,95 euro een reële prijs voor een keuring? Kun je daarmee kostendekkend werken? Of heb je meer nodig?

Goedkeur of afkeur?

Over een band met 1 mm profiel of een defect lampje heb je niet snel discussie. Maar op www.facebook.com/AMTAutotechniek komen we regelmatig twijfelgevallen tegen. Met uiteenlopende reacties eronder: “Goedkeur!”, roept de een. Anderen roepen met evenveel stelligheid “Afkeur!”.

2

Autobedrijf Jos van Dartel daagt keurmeesters uit op Facebook: “Slechts 33% van het derde remlicht van deze PT Cruiser uit 2000 geeft licht. Goed- of afkeur?”

 

Verder zien we op de Facebook-pagina regelmatig bijzondere staaltjes huisvlijt, extreem versleten onderdelen en bizarre reparaties voorbij komen. Kom je dat soort bijzonderheden tegen tijdens de APK? Deze zijn ook goed voor een Boxo-schroevendraaierset van Serenco.

3

Een dubbel knipperlicht, mag dat?

Deel je ervaring en scoor gereedschap!

Wij willen weten waar jij in de APK-praktijk tegenaan loopt en hoe jij denkt over APK tegen een actieprijs. Beantwoord onderstaande vragen via amt@vakmedianet.nl en scoor een Boxo-schroevendraaierset. De inzenders van 20 meest bruikbare reacties (denk aan foto’s!) kunnen dit gereedschap van Serenco binnenkort op de mat verwachten. Stuur dus je adres mee en beantwoord deze vragen:

  1. Welk tarief hanteer jij voor een APK? Kun je daarmee kostendekkend werken? Hoe doe je dat?
  2. Vind je dat er een minimum tarief voor de APK zou moeten gelden? Waarom wel of waarom niet?
  3. Welke bijzondere/opmerkelijke gevallen ben jij tijdens een APK tegengekomen? Heb je foto’s?
  4. Waar twijfel je over bij een APK? Wat doe je bij twijfel? Is de steekproefcontroleur het altijd met je eens? Voorbeelden!

5

Deel je ervaringen en maak kans op een Boxo-schroevendraaierset!

Reageer op dit artikel