nieuws

AlloyGator voorkomt velgschade

Werkplaats & Onderhoud

AlloyGator voorkomt velgschade
De AlloyGator-bescherming hoeft niet op te vallen en kan heel discreet zijn.

Schade aan velgen behoort, met de AlloyGator velgbescherming, tot het verleden. De velgbescherming wordt tussen de band en de bestaande velg bevestigd, zodat de velg niet meer in contact kan komen met de stoeprand.

AlloyGator is een gepatenteerd beschermingssysteem voor lichtmetalen velgen. De velgbescherming is gemaakt van sterk en flexibel nylon, dat tussen de band en de bestaande velg wordt bevestigd. De velgbeschermer valt net over de buitenzijde van de velg, waardoor eventueel bestaande schades aan de velg niet meer zichtbaar zijn, terwijl de velg daardoor ook niet meer in contact komen met de stoeprand. Bij het wisselen van de banden blijft de velgbescherming intact.

Prijs en levering

Er is keuze uit elf verschillende kleuren, waaronder zwart, zilver, grijs, rood, geel, oranje en blauw. De velgbescherming is leverbaar voor wielen van 13 tot en met 21 inch met een maximum autogewicht van 3.000 kg. Een set van vier velgbeschermers kost € 89,-. Ze zijn ook per stuk leverbaar. Met behulp van een krik, kniptang, kunststof hamer, bandenpomp en drukmeter is de montage in ongeveer een uur gereed.

Uitbreiding dealernetwerk

AlloyGator is Brits product, dat wereldwijd gepatenteerd is. Na de introductie in 2010 in Engeland is het nu in meer dan tien landen verkrijgbaar. De verkoop is in januari in Nederland gestart met het opzetten van een verkoopnetwerk. De aangesloten dealers (auto‑onderhoudsbedrijven en schadebedrijven) krijgen een product‑ en verkooptraining, maar AlloyGator verkoopt ook via een eigen webshop. De consumentenintroductie vindt plaats tijdens de AutoRAI van 16 tot en met 26 april 2015 in Amsterdam.

Bekijk hoe je AlloyGator monteert:

Reageer op dit artikel