nieuws

Würth als duurzame productleverancier

Werkplaats & Onderhoud

Würth als duurzame productleverancier

Voor de levering van duurzame producten heeft Würth Nederland zich begin 2014 laten certificeren door Duurzaam Repareren. Welke duurzame producten levert Würth?

Enkele jaren geleden ontwikkelde Würth een lijn met ‘Eco‑line’-producten, met name voor Duitsland en sommige Amerikaanse staten, waar wetgeving aangaande duurzaamheid nauwgezet is. In Nederland komt de steeds groter wordende roep om duurzame producten, volgens Würth, vooral vanuit de klant. Het voorkomen van productverspilling, het beperken en reguleren van afvalstromen en het reduceren van CO2‑uitstoot zijn onderwerpen waarmee bedrijven zich klaarmaken voor de toekomst. Würth verwacht dat ook thema’s, zoals led en zonne-energie steeds meer aandacht zullen krijgen.

Alternatief voor remmenreiniger

Würth heeft een veilig en kostenbesparend Refillo(mat)-systeem voor het automatisch met vloeistof en perslucht hervullen van spuitbussen. Het is een gesloten systeem waaruit geen schadelijke dampen ontsnappen en dat minder emissie kent. Würth levert sinds kort ook de ‘parts cleaner’ als alternatief product voor remmenreiniger. Het product heeft een zeer duchtige reinigingskracht, geen vluchtige organische stoffen en is biologisch afbreekbaar.

Milieuvriendelijk koelen

De Würth WOW! Coolius WAC 2000‑serie is een milieuvriendelijke volautomatische aircoserviceapparaat, dat werkt met het nieuwe koudemiddel R‑1234yf. De Coolius heeft een geïntegreerd koudemiddel analyseapparaat. Door het hoge vermogen van de compressor wordt minimaal 95 procent van het gevulde koudemiddel hergebruikt.

Reageer op dit artikel