nieuws

Nieuwe smalle Facom-inspectielampen

Werkplaats & Onderhoud

Nieuwe smalle Facom-inspectielampen

Facom introduceert een serie eenvoudige, compacte en lichtgewicht led(inspectie)lampen. Er is een snoerloze, oplaadbare lamp en een uitvoering met snoer.

Het slanke ontwerp van de 779.SIL zorgt ervoor dat het licht in krappe ruimte beschikbaar is. Er zijn twee uitvoeringen: de 779.SILR lamp is een snoerloze, oplaadbare led-inspectielamp, die tot acht uur kan branden. De 779.SILC is de versie met een snoer, die aangesloten kan worden op diverse stroombronnen, waarbij de snoer altijd zo kan geplaatst worden om het gevaar van struikelen of het in de weg zitten te beperken.

Extra fel licht

De lampen hebben keuze uit twee instellingen. De standaardinstelling is 120 Lumen (voor dichtbij werk en vermindering van verblinding). De ‘boost’-uitvoering voor maximale zichtbaarheid is 240 Lumen (voor de snoerloze versie) en 400 Lumen (voor de snoer versie). Beide lampen zijn voorzien van een haakje om de lamp op te hangen, een hendel waardoor de lamp kan staan en een 1/4″ schroef om de lamp vast te draaien op een statief (of andere accessoires). De lampen zijn schokbestendig en kunnen tegen olie en andere smeer‑ en oplosmiddelen.

Acht uur op batterijlading

De snoerloze lamp heeft een brandtijd tot acht uur per batterijlading en een oplaadtijd van drie uur (met USB kabel zes uur). Beide Facom-lampen hebben een 12V DC voeding, USB kabel en een adapter voor de sigarettenaansteker. De uitvoering met het snoer heeft een Kevlar verlengsnoer van vijf meter en kost 79,- euro. De oplaadbare lamp kost 99,- euro (bruto, exclusief BTW).

Reageer op dit artikel