nieuws

Heb jij de APK-special van AMT al gelezen?

Werkplaats & Onderhoud

Heb jij de APK-special van AMT al gelezen?

APK is een van de meest besproken en gezochte onderwerpen binnen AMT. De regelgeving verandert bijna ieder jaar; is een beschadiging nou wel of geen afkeur? Bij vragen horen antwoorden en daarin voorziet AMT op verschillende manieren, waaronder een downloadbare APK-special! Heb jij ‘m al gelezen?

Op AMT.nl komt het onderwerp APK geregeld voorbij. Onlangs nog bleek op verschillende websites foutieve informatie te staan met betrekking tot een niet werkend TPMS. Volgens velen leidt dit tot APK-afkeur, maar dat bleek toch echt onjuist.
Ook komen er veel APK-vragen voorbij op AMT Garageforum; van een Hyundai Atos met een te hoge CO-waarde tot een roestberekening van een dorpel bij een Ford Ka.
Nog meer voorbeelden uit de praktijk vind je natuurlijk op onze AMT Facebook-pagina; van compleet versleten banden en gebroken veren, tot huisvlijt aan een versleten fuseekogel.

APK whitepaper

Jaarlijks pakken we het onderwerp APK beet in het vakblad. Al jaren doen we dat in het mei-nummer, zo ook dit jaar. Dat duurt nog drie maanden, maar de artikelen van 2014 zijn zeker niet minder interessant. We hebben deze gebundeld in de Whitepaper: APK-special. Kijk bijvoorbeeld mee in de keuken van Kia-dealer Hooijer. Dat bedrijf gebruikt de APK-cijfers om het bedrijf te sturen. Net zo interessant is de reportage bij APK Oké. Een bedrijf dat alleen APK’s uitvoert en geen reparaties verricht. De RDW gunt je een blik in de toekomst van de APK. Tot slot het thema-artikel: APK in de praktijk. Wat kwamen onze lezers tegen in de praktijk? En hoe hebben zij het opgelost?

De whitepaper is gratis te downloaden.

Reageer op dit artikel