nieuws

DAF vernieuwt website voor opbouwindustrie

Werkplaats & Onderhoud

DAF vernieuwt website voor opbouwindustrie

DAF Trucks heeft haar speciale website voor de opbouwindustrie volledig vernieuwd. Het online platform is in dertien talen beschikbaar en geeft opbouwers toegang tot adviezen en richtlijnen voor de meest efficiënte opbouw van een DAF-chassis.

Zodra een truck de fabriek verlaat, gaat deze in veel gevallen naar een carrosseriebedrijf voor de montage van een specifieke opbouw, zoals een kipper of laadbak of voor het aanbrengen van bijvoorbeeld een laadkraan met steunpoten. Om carrosseriebouwers te ondersteunen bij het samenstellen en opbouwen van het voertuig, zijn op de nieuwe DAF BodyBuilder Information-website gedetailleerde chassistekeningen, specificatiebladen en CAD‑tekeningen van componenten te vinden.

Betere zoekfunctie

De website maakt een onderscheid tussen informatie over Euro 3/5‑ en Euro 6‑voertuigen, waardoor snel de juiste specificatiebladen gevonden worden en meerdere tegelijk gedownload kunnen worden. CAD‑bestanden, 3D‑bestanden en chassisspecifieke tekeningen zijn te downloaden, zodat de klant exact ziet hoe de specifieke truck er in de praktijk uit komt te zien. Door een geoptimaliseerde zoekfunctie kan veel eenvoudiger en sneller de juiste chassistekening gevonden worden.

Ondersteunen van opbouwindustrie

Via de website is er ook toegang tot de informatie op DAF BodyBuilder Information Plus. Hier is aanvullende informatie te vinden over opbouwrichtlijnen voor Euro 6‑voertuigen, gedetailleerde productinformatie, advies over asconfiguraties, nieuwsberichten en informatie over EU‑richtlijnen en WVTA‑documentatie. Opbouwers moeten zich registreren om toegang tot deze informatie te krijgen.

Reageer op dit artikel