nieuws

Honderdste EasyDiesel Qualified Diesel Specialist

Werkplaats & Onderhoud

Honderdste EasyDiesel Qualified Diesel Specialist

Het gaat razendsnel. Amper twee maanden nadat de eerste garagist werd aangesteld als Qualified Diesel Specialist staat de teller al op honderd. Sator verwacht in 2015 nog eens driehonderd Qualified Diesel Specialisten aan te stellen.

EasyDiesel maakt dieselreparaties laagdrempelig, zodat deze reparaties het universele kanaal niet voorbij gaan. Volgens Sator (het bedrijf achter onder andere Fource, mijngrossier.nl en EasyDiesel) gaat veel omzet in het universele kanaal verloren, omdat reparaties aan dieselmotoren als complex worden ervaren.
Met EasyDiesel is de garagist in staat om diagnoses en reparaties zelf uit te voeren en daarmee de dieselomzet vast te houden. Het programma bestaat uit onderdelen, gereedschappen en trainingen. Elk garagebedrijf dat via de EasyDiesel-grossier succesvol een dieseltraining van GMTO volgt, mag zich Qualified Diesel Specialist noemen. Autobedrijf Kees van der Heijden uit Hulsel is de honderdste specialist.

EasyDiesel ook in België geïntroduceerd

Qualified Diesel Specialisten kunnen gebruik maken van een aantal faciliteiten waaronder het Test & Go-ruilprogramma en een gespecialiseerde helpdesk. Tevens kunnen ze beschikken over een uitgebreid assortiment originele dieseldelen van Bosch, Delphi, Denso en VDO. Het assortiment is direct uit voorraad leverbaar via de deelnemende grossiers (EasyDiesel Preferred Partners), MijnGrossier.nl en ikwilonderdelen.nl.
EasyDiesel is ook in België geïntroduceerd en de eerste informatie-avonden zijn inmiddels volgeboekt. Op de website van EasyDiesel is een compleet overzicht te vinden van de deelnemende EasyDiesel Preferred Partners en de Qualified Diesel Specialisten.

Reageer op dit artikel