nieuws

Verdien je werkplaatsapparatuur terug?

Werkplaats & Onderhoud

Verdien je werkplaatsapparatuur terug?

“Veel automobilisten hebben het lastig”, schreven we in AMT 9. Tja, en als de automobilist zijn centjes op zak houdt, heeft ook het autobedrijf het lastig. Investeren in werkplaatsapparatuur heeft dan niet de hoogste prioriteit. Terecht? Of kan slim investeren juist nu de werkplaatsefficiency verbeteren en extra omzet binnenbrengen?

Op die vraag gingen we uitgebreid in in het Thema Werkplaats in AMT 9. Daarbij kregen we hulp van een hele reeks leveranciers. Zij lieten ons kennis maken met allerlei apparatuur die nog weer sneller en slimmer is dan wat nu in de meeste werkplaatsen staat.

Verdien je het terug?

Heel mooi, en heel verleidelijk ook, maar werkplaatsapparatuur is er niet om mooi te zijn. Werkplaatsapparatuur moet zichzelf terugverdienen. Dat kan door bestaand werk, sneller, gemakkelijker, lichter of efficiënter te maken. En het kan door nieuwe omzet binnen te brengen.

Reken, reken

En dus vroegen we enkele leveranciers van werkplaatsapparatuur om ons eens voor te rekenen hoe snel en onder welke omstandigheden je hun apparatuur terugverdient. Zo rekende AA-Equipment ons voor dat je hun CCD-uitlijnapparatuur al terugverdient bij 150 uitlijningen per jaar, en hun 3D-uitlijner bij 250.

Ook bandenwisselaars en airco

Ook CBX rekende aan uitlijnapparatuur. Net als aan bandenwisselaars en aan aircoservice-apparatuur. Dat laatste deed Waeco ook. Al dat rekenwerk vind je hier terug.

Zelf rekenen

Overigens creëerden we eerder al praktische rekenmodules op www.AMT.nl. Daarmee bepaal je eenvoudig of een aircomachine, bandenwisselaar, diagnosetester, uitlaatgastester of uitlijnapparaat voor jouw werkplaats al dan niet een verstandige investering is. Doe er je voordeel mee.

Reageer op dit artikel