nieuws

Micro starthulp van SP Tools

Werkplaats & Onderhoud

Micro starthulp van SP Tools

De nieuwe Micro Start Booster is volgens fabrikant SP Tools de kleinste lithium starthulp ter wereld. Met een formaat van 165 x 79 x 37 millimeter (lengte x breedte x hoogte) en een gewicht van 420 gram is de Booster klein genoeg om op te bergen in het dashboardkastje.

We kennen SP Tools in Nederland nog niet zo lang, al gaat de geschiedenis al ruim veertig jaar terug. In 1973 werd in Japan SP Tools opgericht, waarbij SP voor Shinano Pneumatic staat. Inmiddels is het een Australisch bedrijf geworden, dat jarenlang lucht-, hand- en elektrisch gereedschap produceerde voor private labels.
Begin vorig jaar werd in Kampen een Europees verkoopkantoor neergezet en momenteel is men vanuit daar bezig om de Nederlandse, Britse, Belgische, Duitse en Franse markt voor SP Tools te bewerken. SP Tools levert in Nederland behalve lucht-, hand- en elektrisch gereedschap, ook multimeters, diagnoseapparatuur en speciaalgereedschappen.

Micro Start Booster

Met de SP Micro Start Booster kunnen auto’s, trucks, motoren, boten en campers worden gestart. De Booster heeft een capaciteit van 12800mA met een startvermogen van 250A en een piekvermogen van 500A. Binnen vier uur is de Booster weer volledig opgeladen en gereed voor gebruik.
De booster wordt geleverd in een opbergetui met een AC‑adapter en een 12V autolader, klemmen voor het aansluiten op de accu en kabels met vrijwel alle aansluitingen voor het aansluiten van mobiele apparaten. De Booster is tevens een oplader voor alle mobiele apparaten (van laptop tot telefoon). Ook beschikt de booster over een hoogwaardige ledlamp met een SOS-knipperfunctie, die als alternatieve gevarendriehoek dienst kan doen.
De Micro Start Booster is te koop voor de introductieprijs van € 149,- bij www.sptoolseurope.com.

Reageer op dit artikel